AKİT MENÜ

Gündem

Zaman'dan Bank Asya için 'Merak etmeyin' mesajı!

Paralel Cemaat'in himmet paralarıyla kurulan bankası Bank Asya battı, Zaman ise devlet güvencesini ileri sürerek "merak etmeyin" mesajı verdi.

Güncelleme Tarihi:

Fetullah Gülen'in öncülük ettiği 'paralel yapı' en büyük kalelerinden biri kuşkusuz Bank Asya'ydı.

HİMMET PARALARIYLA KURULAN BANKA

Bank Asya, bundan yaklaşık 20 yıl önce Cemaat mensuplarının yaptığı bağışlarla, yani himmet paralarıyla kurulmuş bir bankaydı. Yıllardır Zaman gazetesi aboneliklerinden kurban paralarına kadar ortak havuzda toplanan bu himmet paraları, Cemaat'in "hükümet devirecek kadar büyük bir güç" olma yolundaki hedefleri doğrultusunda kullanıldı.

HİMMET PARALARIYLA KÖPÜK PARTİLERİ

Cemaat mensuplarının tüm iyi niyeti sonuna kadar kullanılarak toplanan himmet paraları Bank Asya'ya akıtılırken, Cemaatin önde gelen abilerinden Faruk Arslan gibiler ise köpük partilerinde paraları harcayıp gönlünce eğlendi.



ZAMAN "MERAK ETMEYİN" DEDİ

Zaman gazetesi ise Bank Asya'ya TMSF tarafından el konulmasının ardından bankada parası olan cemaatçileri uyardı: Merak etmeyin..

Zaman gazetesi manşetten açıkça "Batırdığımız paralarınız devlet güvencesi altında" diyerek, 100 bin liranın altındaki mevduat hesaplarının bankadan çekilmesini önlemeye çalıştı.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı