AKİT MENÜ

Gündem

‘Çadırları yakın’ sözü kendisini de yaktı

Gezi olayları sırasında ‘Çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin’ diyen emniyet müdür yardımcısı için 5 yıl hapis istendi.

Güncelleme Tarihi:

İSTANBUL - Taksim Gezi Parkı’nda kurulan çadırları ‘’yakın’’ talimatı verdiği iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında ‘’görevi kötüye kullanma’’ ve ‘’yangın çıkarmaya azmettirmek’’ suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Taksim Gezi Parkı’nda 30 Mayıs 2013 günü ‘’Taksim Meydanı’nı Yayalaştırma Projesi’’ kapsamında bir kısım ağaçların sökülmesini protesto eden bir grubun parkı işgal ederek çadır kurdukları belirtildi.

Parkı işgal eden göstericilerin tahliyesi ve kurulan çadırların kaldırılması için İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı şüpheli Ramazan Emekli’nin Gezi Parkı’nda işgalcilerin çadırlarını toplayan zabıta komiseri Mustafa Sarı’ya ‘’Çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin’’ talimatı verdiği kaydedilen iddianamede, zabıta amirleri ve komiserlerinin, olay günü görevlerini kötüye kullanarak, sahipleri tespit edilemeyen terk edilmiş çadırları ateşe verip yangın çıkarmak suretiyle, çevrede korku, kaygı ve paniğe neden oldukları vurgulandı.

Şüpheli Ramazan Emekli’nin yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullanıp parktaki çadırların yakılmasına azmettirdiğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, şüpheli Emekli hakkında ‘’Görevi kötüye kullanma’’ ve ‘’Yangın çıkarmaya azmettirmek’’ suçlarından 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianameyi inceleyen İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar verdi. Mahkeme, hazırladığı tensip zaptında duruşmanın 16 Nisan’da yapılmasına hükmetti.

Mahkeme yapılacak ilk duruşmaya sanığın yanı sıra beraat eden zabıta görevlilerini “tanık sıfatıyla” çağırdı.

ZABITALAR BERAAT ETMİŞTİ

Aynı olaya ilişkin çadırları yaktıkları iddia edilen zabıta amir ve komiserleri haklarında daha önce ‘’Görevini kötüye kullanmak’’ ve ‘’kasten yangın çıkarmak’’ suçlarından İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.Mahkemece 18 Aralık 2014’te görülen karar duruşmasında zabıta amir ve komiserlerin de aralarında bulunduğu 7 kişinin delil yetersizliğinden beraatine karar verilmişti.              

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı