AKİT MENÜ

Gündem

Böcek dâvâsında 3 kaçak sanık için tutuklama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine konulana “böcek” le ilgili davada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank ile bazı MİT görevlileri tanık olarak dinlendi. Mahkeme, ara kararında, sanıklardan Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında “tutuklama” kararı aldı.

Güncelleme Tarihi:

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın ikinci celsesi dün görüldü. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın da arasında bulunduğu 8 sanık ile avukatları katıldı.              

Dünkü duruşmada, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank ile bazı MİT görevlileri tanık olarak dinlendi. Varank, olay tarihinde Başbakan Müşaviri olduğunu bildirdi. Varank, Başbakanlık ofisindeki böcek arama sürecine refakat ettiğini, arama-tarama konularında uzman olmadığını belirterek, cihazın bulunduğu yerden sökülmesi kararının, MİT ekiplerince verildiğini söyledi. Varank, olayın casusluk faaliyeti olduğunu ve bunu araştırmakla görevli kurumların MİT ve Emniyet İstihbarat olduğunu, bu sebeple adli makamlara bilgi vermediğini ifade etti.              

Böcekleri bulan ekibin başındaki MİT görevlisi B.A. da tanık olarak dinlendi. Yaptıkları işlemin idari olduğunu söyleyen B.A. “Cihazın nereden alındığı, nerelerde satıldığına dair incelemeler, bazı yazışmalar yaptık” dedi.

Arama-tarama ekibinde yer alan MİT görevlisi A.A.A. ise “Ofise gittiğimde cihaz ekranında sinyalin arttığını gördüm. Makamda sinyal arttı. Tanımlayamadığımız bir sinyal vardı. Kablosuz telefonlar yayın yapıyor olabilirdi, onları çıkardık. En son çoklu prizin fişini çekince sinyalin gittiğini, takınca geldiğini gördük. Çoklu prizi aldık, açtığımızda özel bir kalıp gördük” diye konuştu.              

DURUŞMA 4 MART’A ERTELENDİ

Tanıkların dinlenilmesinin ardından davayı gören Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararını açıkladı. Mahkeme, ara kararında, sanıklardan Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) yolladığı belgeye dayanarak, yurt dışında bulundukları, soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla saklanmaya çalıştıklarını değerlendirerek “kaçak” olmaları nedeniyle “tutuklama” kararı aldı.

Mahkeme ayrıca bazı tanıkların dinlenilmesi ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 4 Mart 2015 tarihine erteledi.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı