AKİT MENÜ

Gündem

Başörtülü kızları koruduğu için Zaman'dan kovulmuş!

Bu akşam Turgay Güler'in canlı yayın konuğu olan Hasan Öztürk, Zaman gazetesinden atılış hikayesini anlattı.

Güncelleme Tarihi:

YENİAKİT.COM.TR - 1988 yılında Kuran sempozyumunda başörtülü kızların yaptığı eylemde coplandıklarını anlatan Öztürk, fotoğraf makinesinin filmi bitmesine rağmen, polisler çektiğini görüp de coplamaktan çekinsinler diye denklanşöre basmaya devam ettiğini söyledi. Öztürk,"Ben daha gazeteye ulaşmadan diğer Zaman muhabirleri beni İstanbul'a şikayet ettiler ve ben Zaman gazetesinden atıldım. Zaman gazetesini eline ilk alan da bendim" dedi.

Öztürk, Bank Asya ile ilgili ise şu cümleleri kullandı: "Bu bankanın gerçekten ortakları kim? Bu bankanın hangi medya kuruluşlarıyla, hangi şirketlerle kredi alış verişleri var? Bunlar çıkmasın diye çıkıp feveran ediyorlar"

100 bin altında yatırılan miktarların devlet garantisinde olduğunu hatırlatan Öztürk, "Zaten garantide olsun diye 99 bin 999 olarak yatırdılar. 200 bin olarak yatırmadılar. Bunun bütün faturası devlete, bize. Bank Asya'da dönen dolapların faturası bize. Ben burada hoplamıyorum ama sen orada hopluyorsun. Hanımefendi bağırıyor 'Son alyansımı satıp yatıracağım' diye. Yatır. Senin o yüzüğünü devlet geri verecek, zaten bir şey olmayacak" şeklinde konuştu.

 www.yeniakit.com.tr

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı