AKİT MENÜ

Gündem

İşte kardeşlik bu

Türkiye, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlara sessiz kalmayıp kardeşlik hukukuna sahip çıkıyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Erzurum olmak üzere yurdun dört bir yanında meydanlar Adeviyye oldu; katliamlar protesto edildi, katillere ve onlara sessiz kalanlara lanet yağdı. Meydanlarda zalime öfke vardı, mazluma ise dayanışma mesajları...

2013-08-24 21:03:56
HABER MERKEZİ
Müslümanlar Dayanışma Platformu üyeleri, tüm Türkiye’de Suriye’de sivil halkı hedef alan kimyasal silah saldırısını ve Mısır’daki darbe karşıtlarına yapılan katliamı lanetledi. Türkiye genelinde yüzbinlerce müslüman Suriyeli ve Mısırlı Müslümanlar için dua etti.
Dün Ankara’dan dünyaya, çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla Mısır başta olmak üzere Suriye ve diğer İslam coğrafyalarında zulme ve kıyıma uğratılan Müslümanların yalnız olmadıkları sesi yükseldi.
Tekbir sesleri arasında zalimler, hainler, firavunlar lanetlenirken, batı dünyası başta olmak üzere zalimleri piyon olarak kullanan veya zulme sessiz kalan çevreler de sorumlulukları noktasında uyarıldılar. Mitingde ayrıca Arapça olarak Müslüman Mısır halkına ve İslam dünyasına da hitap edilerek dayanışma mesajı verildi.
YÜZBİNLER ALANA SIĞMADI
Memur Sen Konfederasyonu’nun organizesinde Ankara Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleşen “Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş” mitingine katılan yüzbinler, ‘Mısır’a selam direnişe devam’, ‘İhvan’a selam direnişe devam’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Müslüman zulme sessiz kalamaz’, ‘Avrupa değil İslam Birliği’ sloganları arasında ümmete selam, kardeşlik ve birlik mesajı gönderdi.
MEMUR SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU:
Miting için Sıhhiye Meydanı belirlenmiş olmasına rağmen alana sığmayan kalabalık Kızılay ve Opera bölgelerine taştı. Hak-İş, Memur Sen, Anadolu Ahde Vefa Derneği gönüllüleri, Mazlum Der ve Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği mitingde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu “Katil Sisi ve cani Esad’ı protesto etmek için toplandık. Zalimlerin karşısında mazlumların yanında olduğumuzu göstermek için yüzbinler olarak bir araya geldik. Mısır’da, Suriye’de insanlık katlediliyor. İnsanlık onuru çiğneniyor. Sessiz kalmayacağız. 21. yüzyılın en büyük zulmüne karşı çıkmak ve zulme dur demek için ne gerekiyorsa yapacağız. Katliama sessiz kalanları kınamak için buradayız. Dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören tüm Müslüman kardeşlerimize destek olacağız. Yaşanan zulümlere, gerçekleştirilen katliamlara, darbelere ve darbecilere karşı çıkmak için buradayız” dedi.
Dünya ülkelerinin darbeler ve katliamlar karşısında sessiz kalmasının utanç verici olduğunu belirten Gündoğdu, “Allah’tan başka kimseden yardım istemiyoruz. Zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için dua eden Müslümanlar ve bu duaları kabul eden Allah var. Katil Sisi ve Esad yaptıkları için hem bu dünyada hem de ahirette hesap verecek. Bediüzzaman Said Nursi’nin dediği gibi zalimler için yaşasın cehennem” şeklinde konuştu.
ARSLAN: CESARETSİZLEŞMİŞLER
 Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da Müslümanların birlik ve beraberliğiyle dünyanın yaşadığı cinneti yüzüne vuracağını ifade etti. Ortadoğu’nun kan gölü haline getirilmeye çalışıldığına değinen Arslan, “İnsanlık katliamlara sessiz kalacak kadar cesaretsizleşmiş. Mısır ve Suriye’deki katliamları yapanları ve sessiz kalanları lanetliyoruz” diye konuştu.
Platformun birlikte yaptığı bildiriyi açıklayan Memur İş Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, Mısır’da yaşanan askeri darbe ve sonrasındaki katliamın zulüm olduğunu söyledi.
Müslümanların bu zulüm karşısında birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine dikkat çeken Kaytan, “Mısır halkı seçilmiş hükümete karşı yapılan askeri darbe karşısında barışçıl şekilde tepkisini dile getirmiştir. Bu barışçıl gösterilere askeri yöntemle müdahale edilerek binlerce Müslüman insan öldürülmüştür. Bu darbe, sadece yapanların değil ona destek verenlerin de alnında kara bir leke olarak kalacak. Mazlum ve masum insanların hukuki ve barışçıl taleplerine baskılarla ve saldırılarla karşılık veren zalim yönetim gittikçe firavunlaşıyor. Masum insanlar katlediliyor” diyerek yapılan zulme dikkat çekti.
“Masum insanların hukuki, meşru ve barışçıl taleplerine silahlarla, baskılarla, zindanlarda cevap veren bir yönetim demokrasiyi ayaklar altına almasının da ötesinde büyük bir insanlık suçu işliyor” diyen Kaytan, firavunlar çağının binlerce yıl önce kapandığını düşünenlerin yanıldığını söyledi. Mısır’da yapılan zulümden bahseden ve bu zulmü sert bir dille eleştiren Kaytan, “Darbeye destek veren bölge ülkelerinin tutumunu nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
AGD BAŞKANI SALİH TURHAN:
 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan da yaptığı konuşmada Mısır halkının yanında oldukları mesajını verdi. Adeviyye Meydanı’nda şehit edilen Müslümanların yenilmediklerini söyleyen Turhan, mutlak kaybedenin cunta olacağını ifade etti. Turhan, darbenin arkasında Siyonistlerin parmak izinin görüldüğünü söyledi.
MÜSLÜMANLAR TEK YUMRUK
İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle örgütlenen müslümanlar, Mısır ve Suriye’deki katliamlara dikkati çekmek için İstanbul Saraçhane Parkı’nda eylem yapıyor. Saraçhane Parkı’nın içinde, Seyyid Kutub, Şeyh Ahmet Yasin, Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzetbegoviç ve Malcolm X’in sözlerinin yazılı olduğu pankartlar açıldı.
Van’dan yola çıkan “Mısır gönüllüleri” de Saraçhane Parkı’na gelerek eyleme destek verdi. Saraçhane Parkı’ndaki eylem bu gece itibariyle son bulacak.
İZMİR KONAK MEYDANI
İzmir‘in Konak Meydanı’nda, “Genç Hareket İzmir” adlı sivil oluşum tarafından çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle Mısır ve Suriye’deki katliamları protesto amacıyla eylem düzenlendi. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelenlerin de yer aldığı eylemde katılımcılar, “Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacak”, “Suriye’de, Mısır’da direnişe bin selam”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Birleşmiş Milletler Nerede” ile Arapça olarak “Guta yaşıyor, insanlık öldü” ve “Halepçe’nin ve Guta’nın katili birdir, Baas’tır” yazılı döviz ve afişler taşıdı.
“Kahrolsun Esad”, “Kahrolsun Sisi”, “İhvan’a selam direnişe devam” ve Suriyeliler tarafından Arapça olarak “Özgür Suriye, Beşşar dışarı” sloganlarının meydanda yankılandığı eylemde, sık sık tekbir getirildi. Konak Meydanı’ndaki eylem üç gün boyunca devam edecek.
ERZURUM’DA
TEHECCÜD NAMAZI KILINDI
Erzurum’da sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla Mısır ve Suriye’de katledilen Müslümanlar için teheccüd namazı kılındı. Saat 02.30’da tarihi Yakutiye Lala Paşa Camii’nde kılınan teheccüd namazına siyasi partilerin yöneticileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan önce camiye gelen bazı vatandaşlar, Mısır ve Suriye’de katledilenler için Kur’an okurken bazıları da dua etti.
İŞTE EYLEMLERİN
YAPILDIĞI DİĞER İLLER
İstanbul, İzmir, Antalya ve Erzurum’un da aralarında bulunduğu 25 ilde, Mısır’daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam’daki kimyasal silah saldırısı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve milyonlarca Müslüman tarafından protesto edildi. Protestolar, Sakarya, Nevşehir, Isparta ve Batman gibi illerde de gerçekleştirildi.
Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması