AKİT MENÜ

Gündem

BBC'ye öyle Rabia'ya böyle!

Sözcü gazetesinde kalem oynatan Emin Çölaşan, Mısır'daki eli kanlı darbe yönetimine karşı çıkan televizyon kanallarını eleştirirken kullandığı skandal ifadelerle kendisiyle çelişti.

Güncelleme Tarihi:

YENİAKİT.COM.TR - Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşe yazısında, "Bizim sorumsuzların şimdi en büyük düşmanı Esad‘la birlikte Mısır! Çünkü Mısır’da laik bir yönetim kuruldu. Şeriatçı Müslüman Kardeşler saf dışı bırakılınca bizim Tayyipgillerin tepesi fena halde attı"gibi skandal ifadelere yer verdi.

Hükümetin çeşitli yöntemlerle Mısır yönetimini devirmeye çalıştığını iddia eden Çölaşan, Mısır'a yönelik yayın yapan Rabia, Al Shark, Mukamilin ve El Alan isimli kanalları hedef aldı. Bu kanalların Mısır'daki eli kanlı darbe yönetimini yıpratmaya çalıştığını öne süren Çölaşan, kanalların başında olan Mısır asıllı kişilerin takke ve sakallarından olan hazımsızlığını dile getirdi.

Kanalların başında olan isimlerin Türk danışmanları da olabileceğini iddia eden Sözcü yazarı, "Eğer varsa, onların bizim hükümetle terör örgütleri arasında arabuluculuk yapıyor olması gerekir" diyerek bir skandala daha imza attı.

Çölaşan, darbe karşıtı kanallara "Sen nasıl oluyor da İstanbul'dan başka bir ülke aleyhine yayın yapıp halkını isyana ve şiddet kullanmaya davet ediyorsun?" diyerek feveran etti.

GEZİ OLAYLARINDA CNN VE BBC İÇİN NE DEMİŞTİ?

Sözcü yazarı Emin Çölaşan Gezi Olayları için: "Şu yaşadığımız olaylara bakın. Türkiye'ye şu anda destek veren bir tek ülke kalmadı. Bir tek yabancı basın kalmadı. CNN saatler boyunca Taksim Meydanı'nı gösterdi. Saatler boyunca Türkiye'yi yönetenlerin ne duruma düştüğünü gösterdi. BBC aynı şekilde. Bütün dünya gazetelerinde, bütün dünya parlamentolarında AK Parti iktidarı kınanıyor, AK Parti iktidarına ağır hakaretler yağdırılıyor" demişti.

www.yeniakit.com.tr

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam