AKİT MENÜ

Gündem

'Ben para yatırırken haşa Allah Resulü de...'

TMSF'nin paralel yapının finans kuruluşu Bank Asya'ya el koymasının ardından banka önlerinde eylem yapan cemaat tabanına Turgay Güler sert eleştirilerde bulundu.

Güncelleme Tarihi:

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler bugünkü köşe yazısında, eline Kur'an ve Cevşen ile banka şubeleri önünde bekleyen insanlara çok üzüldüğünü söyleyerek, "Şöyle mi dediler acep? 'Allah’ım bu bankayı incelemeye gelenlerin gözlerini kör et! Hile hurdayı göremesinler' Acaba bunun için hangi ayetleri okudular, çok merak ediyorum doğrusu? Yahut hangi duaları?" ifadelerini kullandı.

Güler , "Bir kadın parmağındaki alyansını gösterip, 'Bu kaldı, bunu da bozdurup yatıracağım' diyor. Ne mübarek bir mümine! Cemaat ekranlarında o kadın tekrar tekrar izletiliyor. Başkalarından da o kadının “imanına” erişmeleri isteniyor, bekleniyor. Ne olacak peki? O gün bu amelin sevabına bir de kâr payı mı eklenecek?" diyerek yazısını sürdürdü.

YUVALARI YIKILMIŞ BİRLİKLERİ BOZULMUŞ

Güler sözlerine şöyle devam etti: "Öbürü şöyle diyor: 'İnadına bankadan kredi çekip yatırdım' Kime inat be adam? Faizi yasaklayan ayete mi yoksa o ayeti indirene mi? Evini arabasını satanlar da varmış! Sattırmak istemeyen kocasıyla kavga edip boşananlar da! Ocaklara ayrılık ateşleri düşmüş! Evlatlar anne babalarıyla kavgaya tutuşmuş! Damatlar, gelinler kayınpederleriyle, kayınvalideleriyle gırtlak gırtlağa gelmiş!

KORKUYORUM

Korkuyorum aralarından bir manyak çıkacak ve “Ben para yatırırken Allah Resulü de kuyruktaydı, para yatırmak için bekliyordu” diyecek! Haşa! Der mi? Der!
O Peygambere Türkçe Olimpiyatları’nda şarkı, türkü dinlettirip, dans izlettirmemişler miydi? Yahut tweet attırmamışlar mıydı? Eğer aralarından biri “Haşa, olur mu öyle şey, ne saçmalıyorsun?” diyorsa, zaten mesele hallolmuş demektir. Allah Resulü’ne yakıştıramadığını kendisine nasıl yakıştırır? Yazık ki yazık! Hem de çok yazık!"

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam