AKİT MENÜ

Gündem

CHP'li Öztrak: 'MİT Müsteşarı istifa etmişse, Başbakan...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "MİT Müsteşarı Meclis'e girmek için istifa etmişse, büyük bir panik vardır. Artık bundan sonraki seçimde başbakan AKP'den olmayacak, Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu olacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP İş Dünyası Grubu toplantıları kapsamında CHP Hatay İl Teşkilatında partililerle bir araya geldi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, AK Parti'deki panik ve korkunun büyük olduğunu öne süren Öztrak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı belli bir partiye oy istiyor. Anayasaya göre Cumhurbaşkanı tarafsızdır ve sorumsuzdur. Cumhurbaşkanının tarafsızlığını bozması nedeniyle kendisini mahkemeye veremezsiniz. Cumhurbaşkanının BDDK'ya talimat vermesi, yasaların çiğnenmesi, kendisinin bir banka hakkında itibarı bozucu söylemlerinden dolayı mahkemeye veremezsiniz. Ama genel olarak bu tarafsızlık ilkesini çok fazla zorladığında, bunu anayasaya ilga suçu içerisinde düşünebilirsiniz. O zaman, sorumsuzdur ama bir konuda sorumludur, vatana ihanet. Bir ülkede anayasanın kendisine çizdiği sınırları bilmesine rağmen bir cumhurbaşkanı meydan meydan dolaşıp belli bir partiye oy istemeye başlamışsa, uzunca bir süredir devam eden süreçte, tüm kanunları çiğneyerek, bir bürokrat egemenlik paylaşımını birileriyle Meclis'in dışında müzakere etmişse, şimdi o bürokrat MİT Müsteşarı Meclis'e girmek için istifa etmişse büyük bir panik vardır. Onun Meclis'e gitmek istemesinin bir tek nedeni vardır, milletvekili dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmak istemektedir. Çünkü şimdi başbakanın izniyle dava açılacak. Şimdi yok bu dokunulmazlığı deniyor. O zaman farklı başbakan olacak, bunu görüyorlar zaten. Artık bundan sonraki seçimde başbakan AKP'den olmayacak, Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunda da bu yapılanların hesabı sorulacak. Bunu gördüler, milletvekili dokunulmazlığına doğru kaçmak istiyorlar. Korku dağları sarmıştır. Bu nedenle yönetim biraz daha kötüleşecektir. Her gün biraz daha yapılan kanunsuzluklara, usulsüzlüklere şahit olacağız. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye artık bir dönem daha büyümesini düşüren, işsizliğini arttıran, her gün verdiği beyanlarla vatandaşın cebinde yangın çıkaran bir iktidarı taşımayacaktır. 4 ay sonra olacak genel seçimlerde gereğini yapacaktır."

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam