AKİT MENÜ

Gündem

Bank Asya için Avustralya'dan "ah"

TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasının ardından, bankaya destek için yapılan eylemlere bir yenisi eklendi.

Güncelleme Tarihi:

Paralel yapının finans kuruluşu Bank Asya'ya TMSF tarafından el konulmasına bir kısım cemaat tabanı banka önünde cevşen okuyarak tepki göstermiş, 100 bin TL altındaki miktarların devlet garantisi altında olduğu bankaya çocuklarının kumbaralarıyla gelerek fedakarlık algısı oluşturmaya çalışmıştı.

Bank Asya için bir eylem de Avustralya'da yapıldı. Sidney Türk Ticaret Odası tarafından organize edilen Bank Asya'ya destek gösterisine, Sidney’de bulunan Avustralyalı Türkler katıldı. Eylemin basına yansıyan fotoğrafında, çok az katılım olduğu görülürken, bir eylemcinin ise taşıdığı dövizde yazan "Gurbetçinin ahı, indirir şahı" sözü dikkat çekti.

Billindiği gibi, Fetullah Gülen, "Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin." diyerek ettiği beddualarla gündeme oturmuş ve hafızalara bu sözlerle kazınmıştı. Bu beddua sosyal medyada "Bir beddua da İsrail için bekliyoruz" yorumlarına neden olmuştu.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam