AKİT MENÜ

Gündem

HDP Kürt anaları aşağıladı

HDP, İslam’a olan kinini bir defa daha gözler önüne serdi.

Güncelleme Tarihi:

ARDA ŞİMŞEK - HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Kürdistan Sergisi’nde, çarşaf giydirilen altı kadının zincir vurularak galerinin ortasında sergilenmesine tepki yağdı. 

TEK DÜŞÜNCELERİ KÜRTLERİN DİNİ DEĞERLERİYLE ALAY ETMEK

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, HDP’nin bu tür saygısızlığı daha önce de Batman’da yapmış olduğunu söyleyerek, “HDP kurulduğu günden bu yana bizim hem kültürel hem tarihsel hem de dinsel değerlerimizle alay ediyor. Anlaşılıyor ki, onların Kürt haklarıyla ilgili hiçbir düşünceleri yok. Tek bir düşünceleri var. O da, Kürtlerin genetik yapısıyla ve genleriyle oynamak, dini değerleriyle alay etmek” ifadelerini kullandı. 

“Kendisi gibi düşünmeyenleri ve yaşamayanlarla alay eden, onları rencide eden bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” diyen İçten, “Bunlar bir sürü dini değerleri olan Diyarbakır’da kiliselerin etrafını titizlikle temizlerken, Hazreti Süleyman Camii için aynı titizliği göstermediler. Ben Diyarbakır halkının bunların bu tutumunu gördüklerini ve gereken tepkiyi vereceklerini düşünüyorum” dedi.

YAZIKLAR OLSUN!

Gazeteci-yazar Sabiha Ateş Alpat da Diyarbakır’da HDP’li Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği skandal sergiyi sert bir dille eleştirerek, “İçlerindeki kini fırsat buldukça dışarı vuruyorlar. Bu gibi şeylere kınamak kelimesini dahi kullanmıyorum çünkü kınamak bile çok basit kalıyor. Sadece ve sadece yazıklar olsun diyorum. İnsanların inançlarına bu derece pervasızca ve devletin sunduğu imkânları kullanarak saldırmaları gerçekten esef verici bir durumdur. Ne olursa olsun hiç kimsenin inancıyla bu şekilde alay edilmemeli” diye konuştu.

ALTI ÇARŞAFLI KADINA ZİNCİR VURARAK SERGİLEDİLER

Diyarbakır’da önceki gün HDP’li Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması kapsamında Rojava’ya destek iddiasıyla Kürdistan Sergisi açıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Sümerpark Amed’de katıldığı sergide, çarşaf giydirilen altı kadın zincire vurularak galerinin ortasında oturtuldu ve İslami değerlere hakaret edildi. Aynı partinin yetkilileri daha önce de “Biz laikliğin bekçisiyiz” açıklaması yapmıştı. Öyle anlaşılıyor ki, onlar da laikliği din düşmanlığı olarak algılıyorlar...

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam