AKİT MENÜ

Ekonomi

Ankara’ya 4 yeni jeotermal kaynak

Ankara’da jeotermal kuyuların açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; Türkiye’nin savaşlara gerekçe gösterilen enerjinin tamamen barışçıl kullanılmasından yana olduğunu söyledi.

2013-08-29 22:10:10
ANKARA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada, Türkiye’nin doğalgaz ve ham petrolle alakalı maliyetlerini zorlayacak siyasi unsurların hazır hale geldiğini belirterek, “(Mısır uzaktır bize tesiri olmaz) demeyin şu ana kadar 300 milyon dolar civarında 1 aylık Türkiye’nin maliyetlerini olumsuz etkilediğini söylemem lazım” dedi.
Taner Yıldız, MTA’nın Ankara’da Sincan-Yenikayı, Çamlıdere-Tatlak, Ayaş-Bayat ve Kızılcahamam-Gümele kuyularının üretime açılması dolayısıyla Sincan Yenikayı jeotermal sondajında yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin savaşlara gerekçe gösterilen enerjinin tamamen barışçıl kullanılmasından yana olduğunu vurguladı.
Dünyada yaşanan gelişmelere ve bunların enerji fiyatlarına yansımasına değinen Bakan Yıldız, “Doğalgaz ve ham petrolle alakalı bütün maliyetlerimizi zorlayacak siyasi unsurlar hazır hale gelmiştir. Ne yazık ki istemediğimiz, temenni etmediğimiz siyasi istikrarsızlıklarla beraber bütün bu olumsuzluklar enerji sektörünün şu anda başındadır” diye konuştu.
Bakan Yıldız, Mısır’da yaşanan darbenin Türkiye’nin enerji maliyetlerine yansımasına ilişkin, “3 Temmuz’da Mısır’daki darbe olduğunda ham petrolün varili 103 dolardı, şu anda 113 doları geçti. (Mısır uzaktır bize tesiri olmaz) demeyin şu ana kadar 300 milyon dolar civarında 1 aylık Türkiye’nin maliyetlerini olumsuz etkilendiğini söylemem lazım” dedi.
“25 BİN YATAKLI OTELLERE
YETECEK KADAR TERMAL GÜÇ VAR”
Törene katılan MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer de, Ankara’nın da Afyon gibi termal tesis olabileceğini düşündüğünü söyledi. Bin 296 metre sondaj yaptıklarını ifade eden Üzer, „51 bin litre saniye su bulduk. 25 bin yataklı otellere yetecek kadar termal güç var elimizde, sondajlarımız devam edecek.“ dedi. 2005 yılında, 5 bin metre sondajı özel sektörün yapamadığını belirten Üzer, „Özel sektörün gücü yoktu, bugün ise bir firma 500 bin metre sondaj yapabiliyor. Bugün Türkiye’nin 2 milyon metre civarında sondajı var. Hedefimiz yılda 5 milyon metre sondaj yapmak.“ şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!