AKİT MENÜ

Gündem

Çölaşan'dan Roman vatandaşlara skandal sözler

Sözcü gazetesinde kalem oynatan Emin Çölaşan, bugün yayınlanan köşe yazısında Roman vatandaşları dinle imanla ilişkisi olmamakla itham etti.

Güncelleme Tarihi:

YENİAKİT.COM.TR - Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşe yazısında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in açılımları üzerinden Roman vatandaşları ve Osmanlıca'yı hedef aldı.

'ROMANLARIN DİNLE İMANLA İLİŞKİSİ YOK'

Çölaşan, Vali Dursun Ali Şahin'in, 'Edirne’de Roman vatandaşlarımızı hafız yapacağız. Din görevlisi olacaklar. Çocukları için Kuran kursları açıp onların sesinden yararlanacağız!' sözlerini hedef tahtasına koyarak, "Romanları bilirsiniz. Yaşamları şarkı söyleyerek, çalgı çalarak, oynayarak geçen, hayatı hafife alan, dinle imanla pek ilişkisi olmayan, ekmeğini taştan çıkaran insanlardır. Dünyanın her yerinde böyledir. Romanlar ve Kuran kursu! Romanlar, hafızlık ve din adamlığı! Tövbe de Vali Bey, tövbe de!" ifadelerini kullanarak bir skandala imza attı.

OSMANLICA'DAN RAHATSIZ OLDU

Romanları dinle imanla ilişkisi olmamakla suçlayan Çölaşan'ın bir sonraki hedefi Osmanlıca oldu.

Geçtiğimiz günlerde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, okullarda süt dağıtımına katılıp, kampanyanın sloganı olan 'Sağlık için süt için' cümlesini tebeşirle tahtaya Osmanlı Türkçesi ile yazarak milletten büyük takdir toplamıştı.

Bunun üzerine Sözcü yazarı, "Dursun Ali Şahin isimli vali sınıfa giriyor ve bu ifadeyi tahtaya Arap harfleriyle (sağdan sola) yeniden yazıyor" dedi. 1928 yılında Osmanlıca'nın yerine Latin alfabesi getirildiğini hatırlatan Çölaşan, "O eski, anlamsız Arap harfleri tarihin çöplüğüne atıldı" ifadelerini kullandı. Vali'nin, Osmanlıca yazmasının sebebini soran gazetecilere verdiği "Dikkat çeksin" cevabı karşısında da "Amacı dikkat çekmekse, sınıfta soyunsaydı belki daha başarılı olurdu!" şeklinde yakışıksız bir ifade kullanan Çölaşan, Dursun Ali Şahin'i hükümetin valisi olmakla itham etti.

'MUSTAFA KEMAL DÖNEMİNDEN İNTİKAM ALIYORLAR'

Sözcü yazarı iddialarını şöyle sürdürdü: "Şimdi iktidarı Tayyip-Ahmet ikilisi dahil Osmanlıca merakı sardı. Buldukları her boş yere Arap harfleriyle bir şeyler yazdırıp Cumhuriyet devrimlerinden ve Atatürk döneminden kendilerince intikam alıyorlar."

www.yeniakit.com.tr

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi