AKİT MENÜ

Gündem

Paralel okullara kilit

Paralel yapının 100’ün üzerinde ülkede açtığı okullara kilit vurma çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiye aleyhine faaliyetler yürüten paralel okullara alternatif olarak açılması planlanan okullarla ilgili çalışmalar da sürüyor. 30’a yakın okulun kapatılması ile ilgili kanunun yasalaştığı, diğer okulların ise önümüzdeki ay Genel Kurul’dan geçerek yasalaşacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi:

Paralel yapının yüzün üzerinde ülkede açtığı okullara kilit vurmak için çalışmalar hızla devam ediyor. Paralel yapının açtığı okullara alternatif olarak Türkiye Cumhuriyeti tarafından açılması planlanan okullarla ilgili çalışmalar sürüyor. Bir yandan Milli Eğitim Bakanlığı gerekli hazırlıkları yaparken diğer taraftan da ilgili ülkelerle ikili eğitim anlaşmaları imzalanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi birçok ülke ile eğitimde işbirliği yapılması konusunda yapılan anlaşmaları kabul ederek kanunlaştırırken, TBMM Dışişleri Komisyonu da yüze yakın ülke ile eğitim anlaşması yapılması için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle birlikte bu ülkelerde Türkiye okullar açacak; paralel yapının okullarına ise kilit vurulacak.

YÜZE YAKIN ANLAŞMA YAPILDI

Yeni Akit’e çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, yurtdışında paralel yapının okullarının bulunduğu ülkelerde okul açma ile ilgili çalışmalara hız verildiğini belirterek, “Bakanlar arasında imzalanıp Dışişleri Komisyonuna gelen çok sayıda dosya var. Dışişleri Komisyonunda bekleyen 100’e yakın anlaşma var. Bu anlaşmalar çok önemli” dedi.

MART SONUNA KADAR ÇIKACAK

Gelecek ay sonunda Meclis’in tatile gireceğini söyleyen Sait, “Meclis kapanmadan işbirliği ile ilgili bu kanunların geçirilmesi gerekiyor. Aksi halde bu kanunlar kadük olacak. Hem bu anlaşmaların kadük olmaması hem de bir an önce yürürlüğe girmesi için muhalefet milletvekillerine ricada bulunduk. Geçen salı günü 30’a yakın anlaşma Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek kanunlaştı. Diğerleri de gelecek ay sonuna kadar Meclis Genel Kurulu’ndan geçirilerek kanunlaşacak” diye konuştu. 

KAPANACAK OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Yurtdışında birçok ülkede paralel yapının okulları bulunduğunu dile getiren Sait, “Paralel yapının gerçek yüzünün ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye, yakın ilişki içerisinde olduğu ülkelerle irtibata geçerek, bu yapının gerçek yüzünü anlattı. Bu ülkeler paralel yapının okullarını kapatıyor. Türkiye de bu okullardaki öğrencilerin mağdur olmaması için oralarda yeni okullar açacak” dedi.

ÖĞRETMENLERİN ALINTERİ PENSİLVANYA’YA GİTTİ

Paralel yapının okullarının ‘Türk okulları’ olarak görüldüğü için daha önceden desteklendiğini hatırlatan Sait, “Türk bayrağı dalgalanıyor, Türkçe öğretiliyor diye bu okullara gittik, destekledik. Halbuki durum onların bize gösterdikleri gibi değilmiş. Zaten amaçlarının da eğitim olmadığı ortaya çıktı. Bir sınıfta Türkçe öğretiyorlar, o çocuklarla da gösteriler, şovlar düzenliyorlar. Çalıştırdıkları öğretmenlere çok düşük maaşlar verirken öğrencilerden çok yüksek meblağlar topladılar. Bu paralar da Pensilvanya’ya gitti” dedi.

TÜRKİYE KARŞITI İNSANLAR YETİŞTİRİYORLAR

Balkanlar’da paralel yapının açtığı okullarda Türkiye’ye karşı insanlar yetiştirildiğini belirten Sait, “Arnavutluk’taki okulu Rahmetli Turgut Özal açmıştı. O burada Türkçe öğretilsin, Türk bayrağı dalgalansın diye okul açarken paralel yapı ise Türkiye’ye karşı kin besleyen nesiller yetiştirdi. Şimdi Türkiye’ye karşı kin dolu nesiller yetiştiren bu okulların kapatılmasıyla ilgili hükümetimiz gerekli girişimleri yapıyor. Kapatılan bu okulların yerine devlet tarafından yeni Türk okulları açılmasıyla ilgili de çalışmalar sürüyor” dedi.

ÜLKELERDEN ÇOK TALEP VAR

Dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeden Türkiye Cumhuriyeti devletinin okul açması ile ilgili talep geldiğini belirten Sait, belli bir plan dahilinde bu taleplerin hepsinin karşılanacağını kaydetti. Sait, birçok ülkede bulunan Yunus Emre Enstitüleri ile de Türk okulu talebinin karşılanmaya çalışıldığını dile getirdi.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi