AKİT MENÜ

Gündem

Okullarda provokasyon tutmadı

Solcu ve laikçi kesimlerin, Türkiye genelinde planlandığı ‘okul boykotu’ provokasyonu halktan rağbet görmedi. İstanbul ve İzmir’de polise mukavemet gösteren çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi:

İSTANBUL / İZMİR - Kendilerini “Birleşik Haziran Hareketi” olarak tanımlayan grubun 1 günlük “Laik ve bilimsel eğitim için boykottayız” çağrısı üzerine bazı öğrenciler okula gitmedi, kentin değişik yerlerinde basın açıklamaları yapıldı. Kadıköy Altıyol’da toplanan bir grup, “Hoca camide, öğrenci boykotta” yazılı pankartı açtı. Grup, çeşitli sloganlar atarak, Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.

HEDEF İHL VE DİN DERSİ

Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamada ise çocukların, “bilimsel düşünceyi, sorgulamayı, araştırmayı, aydınlanmanın kazanımlarını öğrenmek için okula gönderildiği belirtilerek, boykotun, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve imam hatipleşmenin durdurulması” için gerçekleştirildiği kaydedildi. Boykota destek amacıyla Maltepe’de bir okulda pankart açmak isteyen ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan 8 eylemci gözaltına alındı.

İZMİR’DE GÖZALTILAR

İzmir’de “okul boykotu”yla ilgili düzenlenen eyleme polis müdahale etti, 68 kişi gözaltına alındı. “Birleşik Haziran Hareketi” adı altında Basmane Meydanı’nda toplanan grup, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atıp, polisin uyarısına rağmen Konak Meydanı’na yürümek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, gruba müdahale ederek, 68 kişiyi gözaltına aldı.

CHP’LİLER DE DESTEK VERDİ

Bu arada, polis ekipleri ile Konak Belediye Başkanlığına giren eylemciyi polise vermek istemeyen Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve gözaltına alınma girişiminde bulunulan eylemciler arasındaki CHP İzmir Milletvekili Musa Çam arasında gerginlik yaşandı.

Manisa, Aydın ve Denizli’de aynı doğrultuda düzenlenen eylemler ise olaysız sona erdi.

ÇOCUKLARI PROPAGANDAYA ALET ETMEYELİM

Öte yandan; İzmir Valisi Mustafa Toprak, okul boykotuna katılan öğretmen ve öğrenciyle ilgili disiplin işlemi yapılmasına ilişkin valilik yazısı ile ilgili açıklama yaptı.
İzmir Valisi Toprak, “Bir hareketin okulu boykot edeceği, okullara girişi engelleyeceği, okuldan çıkışlarda toplumsal olaylar gerçekleştireceği duyumları alınmış ve kanunun verdiği sorumluluk çerçevesinde çocuklarımızın toplumsal olayların dışında tutulması amacıyla bir yazışma gerçekleştirilmiştir... Bu noktada çalışan hareket eden kesimlere şunu ifade etmek istiyorum ki, çocuklarımızı okullarda eğitim öğretimi ile baş başa bırakalım onlar eğitimlerini görsünler. ” dedi.

Çocukların okulda olması gerektiğini söyleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Çocukların geleceğe hazırlayıcı bir ortam içinde olması gerekiyor. Lütfen çocuklarınızı, gençlerinizi zararlı düşüncelerden uzak tutalım, o yanlış propagandaların dışında tutalım” diye konuştu.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi