AKİT MENÜ

Gündem

Özgecan'ı siyasetlerine alet ettiler

Mersin'de yakılarak vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümü hükümeti karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldı.

Güncelleme Tarihi:

Mersin'de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yakılarak canice katledilmesi toplumda büyük tepkiye neden oldu. Hükümet karşıtları ise vahşi cinayeti siyasetlerine alet etmeye kalktı.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, genç kızın ölümü üzerine attığı twitter bunun politik bir cinayet olduğunu ve sorumlusunun iktidar olduğunu iddia etti.

Komünist Partili Kadınlar tarafından yapılan açıklamada ise, "Dün Özgecan’ın ölüsü bulundu. Ya yüreğimizdeki ağırlığa bir taş daha ekleyeceğiz, ya da bu karanlığı yırtacak bu düzeni yıkacağız" ifadeleri kullanıldı.

Komünist Partili Kadınlar, "Özgecan’ın katli 3. sayfa haberi değildir. Özgecan’ın katlinin ardında AK Parti karanlığı vardır. AK Parti gericiliğini ve bu gericilik meşruluk kazandıkça kadını sadece bir ‘et parçası’ olarak algılayan kültürü reddediyoruz. AK Parti, anasının diz kapağından tahrik olduğu için kadınları eve hapsetmeye çalışan yobazların sapkın ahlakıdır" diyerek büyük bir skandala imza attı.

Genç kızın ölümü üzerinden hükümeti karalamaya çalışan kadınların açıklaması, "Biz kadınlar sadece ‘kır dizini otur evinde’ diye elimize verilen evlilik cüzdanlarında, doğuracağımız çocuk sayısı ile tanımlanıyoruz. AK Parti kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın katliamlarının hamisidir, sorumlusudur. Biz AK Parti iktidarını yıkmak için en fazla sebebi olanlarız" iddialarıyla devam etti.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi