AKİT MENÜ

Gündem

5’i de katliamcı

Kimyasal silahla kendi vatandaşlarına saldırarak katliam yapan Suriye’nin zalimi Esad’ı durdurmak için bir türlü karar alamayan BM Güvenlik Konseyi’nin 5 üyesi Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve Çin aslında kendileri de katliamcı. Onlar Mısır’daki darbeye bile darbe diyemeyen 5’li...

2013-08-30 20:58:14
BAYRAM BULUT / İSTANBUL
Büyük İslâm âlimi Seyyid Kutub şehadetinin 47. yılında anıldı. Özgür-Der Bağcılar Temsilciliği ve Başakder’in ortaklaşa düzenlediği Seyyid Kutub ve Mısır Direnişi programı, Başakşehir Sular Vadisi’nde yapıldı. Başakşehir halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Ali Değirmenci, 29 Ağustos 1966 yılında dönemin Mısır firavunu tarafından şehid edilen Seyyid Kutub’un insanlığa rehberlik edecek Kur’an neslinin yetişmesi için çaba gösterdiğini söyledi. Değirmenci, Seyyid Kutub’un zalimlere karşı gösterdiği direniş çizgisinin bugün Mısır’da kolektif salih amel olarak ortaya çıktığını ve bu durumun da Müslümanların göğsünü genişlettiğini ifade etti.
“BM’NİN 5 ÜYE ÜLKESİ KATLİAMCI”
Hilal TV Genel Müdürü Adnan İnanç da, Birleşmiş Milletler’in 5 daimi üyesi ülkelerin yaptığı katliamları anlattı.
Birleşmiş Milletler’in 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin’in aynı zamanda veto hakkına da sahip olduğunu hatırlatan İnanç, “ABD, Hiroşima ve Nagazaki’ye nükleer bomba atıp, 250.000 kişiyi öldürmüştür. Aynı ABD, 1955-1973 yılları arasında 3 milyon Vietnamlıyı bombalarla ve zehirli gazlarla öldürmüştür. Fransa da, Cezayir’i sömürge olarak elinde tuttuğu yıllarda, 1 milyon kişiyi katletmiştir. Çin, Tibet’te, Doğu Türkistan’da insanları katletmektedir. İngiltere her türlü sömürüyü yapmaktadır. Rusya da, Çekoslovakya ve Macaristan’da, Çeçenistan’da ve Afganistan’da katliamlar yapmıştır. Bütün bu ülkelerin Mısır’daki darbeye karşı çıkmaları mümkün değildir. Mısır’daki darbenin bir benzeri, Türkiye’de de Gezi olaylarıyla yapılmak istenmiştir” dedi. İnanç, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’in 3/2’sinde tarihten bahsettiğini, 300’e yakın kıssada peygamberlerin örnekliklerinin anlatıldığını hatırlatarak, “Allah bu tarihi kıssalardan ibret ve dersler almamızı istemektedir. Tarihi belli azınlıklar, az sayıdaki insanlar ve liderler kurmuşlardır. Seyyid Kutub, Fizilali Kur’an ile bizleri yeniden Kur’an’la tanıştırmıştır. Seyyid Kutub, profesör, akademisyen, alim, aydın ve aynı zamanda bir hareket insanıdır” diye konuştu.
“YENİ MEDENİYETİN ÖNCÜ
KADROLARI MÜSLÜMANLAR OLACAK”
Gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak da, Allah’ın ipine sarılmadığımız için zalimlerin başımıza musallat olduğunu belirterek, “Mazlumlara yardım ettiğimizde, mallarımızı Allah rızası için harcadığımızda, Allah bizlere kat kat karşılığını verecektir” dedi.  Dilipak, Türkiye’nin son 1.5 yılda Somali başta olmak üzere yoksul ülkelere 7 milyar dolar yardım ettiğini ancak Türkiye’de sigaraya yılda 10 milyar dolar harcandığını hatırlattı. Geceye katılanlardan sigara içenlerin sigarayı bırakmalarını isteyen Dilipak’ın çağrısına uyanların, sigara paketlerini sahneye doğru fırlatmaları ilginç görüntüler oluşturdu.  Dilipak, yeni bir dünyanın mümkün olduğunu ve bu yeni medeniyetin öncü kadrolarının da Müslümanlar olacağını belirtti.
“ULUS DEVLETLER BATILI
DEVLETLERİN BİR KURMACASI”
Gazeteci yazar Hamza Türkmen ise, 47 yıl önce şehid edilen Seyyid Kutub’un Resulullah döneminden bu yana ilk kez cahiliye toplumu ifadesini kullandığını ve içinde yaşadığımız ulus devletlerin batılı devletlerin bir kurmacası olduğunu ve batılı sömürgeciler tarafından oluşturulan yapay sınırlar içinde yaşadığımızı söyledi.
Türkmen, ümmeti yeniden oluşturmak için Seyyid Kutub’un 1964 yılında “Yoldaki İşaretleri” yazdığını ve bu kitabın dünya istikbarı ve Mısır firavunu Nasır tarafından tehdit olarak görüldüğünü ve onun bu yüzden şehid edildiğini vurguladı.
Türkmen, İhvan’ın şu anki mürşidi Muhammed Bedii’nin Seyyid Kutub şehit edildiğinde 17 yaşında olduğunu ve onun da o zaman 9 yıllık işkencelerle dolu bir hapis hayatı yaşadığını belirtti. Türkmen, “Şu anda Mısır’da ve Suriye’de Müslümanları katleden katiller, Ashabı Uhdud’a benzemektedir ve bu katillere karşı direnen Müslümanlar İslam tarihine, dünya tarihine geçeceklerdir. İHH ve Yardım Eli dernekleri bu ülkelerdeki Müslümanlara yardım göndermektedir” dedi.
Gecenin sonunda sahneye çıkan Grup Yürüyüş, başta son albümü Hurriya’dan olmak üzere birçok ezgiyi seslendirdi.

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba