AKİT MENÜ

Gündem

Kadına uzanan elleri kıracağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kadına uzanan elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi, kadına el uzatan kişidir" dedi.

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turgut Özal Spor Salonu'nda, AK Parti Antalya İl Kadın Kollarının 4. Olağan Kongresine katıldı.

AK Parti'nin kadın kollarını "AK Parti'nin ak kadınlarına, ak bacılarına selam olsun" diyerek selamlayan Davutoğlu, Toros Dağlarını kastederek, "Bu dağlar sadece yiğitler yetiştirir. Hem kadın hem erkek yiğitler yetiştirir.  Baş eğmeyen, yürüdüğü zaman bastığı toprağı titreten yiğitler yetiştirir" dedi.

Davutoğlu, Toroslar'ın suyunu içen bir kimsenin hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğini, hiçbir engeli tanımayacağını, yolunda ve istikametinde yürüyeceğini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce yapılan AK Parti İl Kongresine, Paris'te düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne katılması sebebiyle gelemediğini anımsatan Davutoğlu, "Orada teröre karşı yürürken, aynı zamanda İslam ile terör arasında irtibat kurmaya çalışanlara da en güçlü mesajı verdik. Şimdi, o kongrede seçilen kardeşimize Rıza Sümer'e başarılar diliyorum. Mustafa Köse kardeşimizden sonra aldığı bayrağı daha ileriye götüreceğine inancımız sonsuzdur. Kadın kolları başkanımız Esra hanıma da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, kadın kolları kongresini büyük bir coşku ve heyecanla yapmak isterken Özgecan Aslan'ın Mersin'de hunharca bir şekilde katledilmesiyle yüreklerinin dağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özgecan kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum. Bu hunharca saldırı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert bir şekilde müdahalede bulacağına inanıyorum. Annesi muhterem Songül hanım ile telefonla görüştüm, taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Bugün Antalya'dan bir kez daha hunharca katliamı lanetliyoruz ve Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için Antalya'dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. Bugün Antalya'da gençlik merkezi açıyoruz, bu merkezin adını Özgecan Aslan koyacağız."

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi