AKİT MENÜ

Ekonomi

Japon devlerine Türkiye’deki yatırım fırsatları tanıtıldı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin mayıs ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretiyle ivme kazanan ticari ilişkiler kapsamında Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Japonya’ya çıkarma yaparak Türkiye’deki yatırım ortamını tanıttı.

2013-08-31 20:45:31
TOKYO - Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatmak üzere Tokyo’da düzenlediği seminere Japon yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Japon yatırımcıların bazılarının ilave yatırımları ve yeni şirketlerin Türkiye’ye girişiyle ilgili haberleri cebimizde taşıyoruz" dedi.
Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin mayıs ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretiyle ivme kazanan ticari ilişkiler kapsamında Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Japonya’ya çıkarma yaparak Türkiye’deki yatırım ortamını tanıttı. Japonya’nın en büyük bankası BTMU ve Japon Ortadoğu İşbirliği Merkezi ortaklığıyla Tokyo Ticaret Odası’nın merkezi Tosho Kaikan binasında gerçekleştirilen seminere, 400’ün üzerinde Japon yatırımcı katıldı.
TÜRKİYE’YE BÜYÜK İLGİ
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Aycı, seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Japonya’nın ekonomik ve ticari ilişkilerinin yanısıra dostluk bağının da güçlü olduğuna dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ilerletmek için gayret gösterdiklerini belirtti. Türkiye’ye yatırım yapmak için birçok nedenin olduğuna işaret eden Aycı, "Bunlardan bir diğeri de nüfus yapısıdır. Türkiye’de genç ve dinamik bir işgücü var. Dünya standartlarında kalifiye mühendis ve yöneticilere sahibiz" ifadesini kullandı.
JAPONLARDAN ÖVGÜ
Konuşmasının ardından seminere ilişkin açıklamalarda bulunan Aycı, Japon yatırımcıların ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "400’ün üzerinde Japon yatırımcıya hitap edilen bu seminerde ayni zamanda bizzat Türkiye’de yatırım yapan firmalar da tecrübelerini ve memnuniyetlerini aktardı."
Japonya’daki temaslarının çok verimli geçtiğini ifade eden Aycı, "Şu anda görüştüğümüz önemli projeler var ama bunlar tam olarak olgunlaşmadan isim vermem mümkün değil. Japon yatırımcıların bazılarının ilave yatırımlarıyla ilgili ve yeni şirketlerin Türkiye’ye girişiyle ilgili haberleri cebimizde taşıyoruz” dedi.
Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!