AKİT MENÜ

Gündem

Vatandaş kısas istiyor

Siyasetçi ve hukukçulardan sonra dini çevreler de idam cezasının gelmesinden yana. Din adamları ve STK temsilcileri, cezaların yetersiz olmasından dolayı bu tür suçların arttığını, bundan dolayı da bu tür suçların “kısas” ile cezalandırılması gerektiğini belirttiler.

Güncelleme Tarihi:

İBRAHİM ACAR / ANKARA - Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümü gündemdeki yerini korurken, siyasetçi ve hukukçulardan sonra dini çevreler de idam cezasının gelmesinden yana. Yeni Akit’e konuşan din adamları ve STK temsilcileri, cezai müeyyidelerin yetersiz olmasından dolayı bu tür suçların arttığını, bundan dolayı da bu tür suçların “kısas” ile cezalandırılması gerektiğini belirttiler.

HEM ÖLDÜRÜLECEK OLAN HEM DE ÖLDÜRECEK OLAN HAYATTA KALIR!

Konuyla ilgili Yeni Akit’e konuşan Molla Hüseyin Elçi’nin oğlu Mele Mahmut Elçi, “Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır” ayetinde de ifade edildiği gibi kısasta hayat olduğunu ve bütün dünyanın birleşse de bu ayetin derinliğini açıklayamayacağını belirterek, “Kısasta hayat vardır. Ama adamı öldürüyorsun, nasıl hayat olacak? Eğer cinayeti işleyen, canilik yapan adam işlediği suçun sonunda öldürüleceğini bilirse, suçu işleyemez ve vazgeçer. Bu şekilde hem öldürülecek kişi hayatta kalmış olur hem de öldürecek olan kişi hayatta kalır. Yani kısas olsa insanların yaşama şansı artacaktır. Özgecan kardeşimize bakıyoruz. Sıradan bir gün, yaptığı tek şey bir an önce evine dönmek istemesi. Kardeşimiz evine dönerken öldürülüyor. Hepimizin başına gelebilir. Cezalar caydırıcı olmadığı için böyle şeyler maalesef oluyor” dedi.

BATININ KANUNLARI İNSANLARIN ALEYHİNE İŞLİYOR

Allah’ın koyduğu her şeyin insanlığın lehine olduğunu da belirten Mele Mahmut Elçi, “Biz bir ürün alıyoruz ve yanında kullanım kılavuzunu veriyorlar. Ona göre kullanıyoruz. Farklı şekilde kullandığımızda ürün arıza veriyor. Allah’ın insanlar için koyduğu kanunlar da öyledir. Şu an kullandığımız kanunların da birçoğunun temelini batıdan aldığımız kanunlar oluşturuyor. Batının kanunları beşeri kanunlardır. İnsan merkezinden uzak kafaya göre belirlenmiş kanunlardır” ifadelerini kullandı.

KISAS HAYATLARIN GARANTİSİDİR!

İnsanı yaratanın Allah olduğunu ve onu en iyi bilecek olanın da yine Allah olacağını belirten Gaziantep Davet ve Kardeşlik Vakfı Müderrisi Muhammed Özkılınç, “İnsanın en iyi yaşayabileceği kuralları koyacak olan Allah’tır. Bunu Bakara suresindeki, ‘Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır’ ayetinde Rabbimiz belirtmiştir. Kısas ilk bakıldığında hayata son vermek olarak algılanabilir. Ama detayına girildiğinde binlerce hayatın garantisidir kısas. Gerek toplumumuzda gerekse de dünya da suçların artmasının sebebi cezaların caydırıcı olmamasıdır. Kısas şeklinde birtakım düzenlemeler yapılırsa, bu ceza caydırıcı olur. Dolayısıyla idam cezası gelmelidir. Zaten bizden bu ceza kalkmamalıydı. Bizler Avrupalılaşma uğruna birçok değerimizi kaybettiğimiz gibi bunu da kaybettik. Özümüze dönmeliyiz. Özümüze döndüğümüzde bu sorunların birçoğunun yok olup gittiğini göreceğiz. Kısas sistemi olduğunda bu tür suçlarda büyük oranda azalma olacaktır. Bu gibi bir sistemin topluma uygulanmadan önce toplumda bu konuda gerekli çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi