AKİT MENÜ

Gündem

TİB’de sus payı 5 milyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hükümeti, TSK, muhalefet partileri, STK’lar ve gazetecilerin de arasında olduğu pek çok kişi ve kurumu yasa dışı dinleyen Pensilvanya çetesinin, TİB’e sızmış örgüt mensuplarına sus payı olarak 4 milyon 900 bin lira para dağıttığı ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen casusluk soruşturması şüphelilerinin itirafçı olmasından korkan paralel örgütün, TİB’deki hücrelerine adeta para yağdırdığı ortaya çıktı. “Tüm kumpası anlatırım” tehdidinde bulunan şüpheliler ile halen TİB’de görev yapan kripto paralelcilere 4 milyon 900 bin lira dağıtıldığı tespit edildi. “Sus payı” ve “delil karatma” operasyonlarında görev alan hücre elamanlarının mali durumlarının MASAK tarafından mercek altına alındığı, yakın zamanda bu durumla ilgili önemli gelişmeler yaşanacağı ifade edildi.

PARALEL ÖRGÜT YAKAYI ELE VERDİ

Paralel veri havuzundan beslenen Fuat Avni isimli operasyon hesabının, 17-25 Aralık başarısız darbesi sonrasında ABD’ye firar eden Emre Uslu tarafından sıklıkla kullanıldığı tespit edilmişti. Bu hesap üzerinden İstanbul, İzmir ve diğer bazı illerdeki soruşturma ve operasyonlara ilişkin bilgi akışını sağlayan paralelci ya da rüşvetçi polislerle iletişim kurulduğu, şüphelilere yüz binlerce dolar para gönderildiği ortaya çıkmıştı. Benzeri bir organizasyonun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki paralelciler için devreye sokulduğu belirlendi.

SUSTURMAK İÇİN PARAYA BOĞMUŞLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hükümeti, TSK, muhalefet partileri, STK’lar ve gazetecilerin de arasında olduğu pek çok kişi ve kurumu yasa dışı dinleyen Pensilvanya çetesinin, TİB’e sızdırdığı ve büyük bölümü deşifre olan örgüt mensuplarına sus payı olarak yüklü meblağlarda para aktardığı belirlendi. İstihbarat birimleri ile koordineli çalışan Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun da (MASAK) dahil olduğu soruşturmada TİB’deki ihanet yapılanmasına gözaltılar sonrası “konuşmazsanız sizi ve yakınlarınızı paraya boğarız” şeklinde telkinlerde bulunulduğu, dikkat çekmemesi için güvenilir ikinci derece yakınlarına ait hesap numaraları istendiği vurgulandı.

5 MİLYON TL GÖNDERİLMİŞ

TİB’deki yapılanmanın çözülmesinden korkan çetenin, şüphelileri hiyerarşik yapılanmadaki konumlarına göre para aktardığı, bugüne kadar ABD üzerinden sadece TİB operasyonları için 4 milyon 900 bin Türk Lirası karşılığında ABD doları havale edildiği tespit edildi. İstihbarat birimlerinin tespiti sonrası MASAK’ın da harekete geçtiği TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen’in de arasında olduğu 28 şüpheli ve yakınlarının hesaplarındaki anormalliklerin mercek altına alındığı ifade edildi.

ZİRVEDEKİLERi DİNLEMİŞLER

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Casusluk”, “devletin birliğini bozmak” ve “kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, Veri İşlemleri Koordinatörleri Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Koordinatör İletişim Uzmanı Ferhat Saraç tutuklanmıştı. Bilirkişi incelemeleri kapsamında Erdoğan ve Davutoğlu’nun 17 ve 25 Aralık süreçlerinde yoğun şekilde dinlendiği tespit edilmişti. Kriptolu telefonlar üzerinden Erdoğan’ın 60, Davutoğlu’nun 26, Orgeneral Özel’in 28, Başbakan yardımcılarından Ali Babacan’ın 31, Bülent Arınç’ın beş, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 6, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 14 ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 28 defa dinlendiği belirlendi.

Yorumlara Git

Tatil planı yapanlar dikkat! O uçak şirketi ucuza bilet kampanyası başlattı

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi