AKİT MENÜ

Gündem

Mısır ve Suriye için yürüyor

Yürüyüşü sırasında kendisine yoldan geçenlerin büyük destekte bulunduğunu belirten İbrahim Çolak, günde 30 kilometre yürüyerek yaklaşık 2 hafta sonra İstanbul’da Fatih camisinde olmayı planlıyor.

2013-09-02 21:37:58
ANKARA
Ankara’da esnaf olan İbrahim Çolak, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları protesto etmek için Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlattı. Çolak, 2 hafta sonra Fatih Camii’ne ulaşmayı hedefliyor.
Ankara Hacı Bayram Camii’nden ailesi ve arkadaşları tarafından uğurlanan İbrahim Çolak Kazan’a ulaştı. Geceyi Kazan’da geçiren İbrahim Çolak, sabah erken saatte yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti. Üzerinde Rabia İşareti bulunan tişörtüyle yürüyen Çolak akşam saatlerinde Kızılcahamam’a ulaştı.
“Kardeşlik Yürüyüşü” adını verdiği protesto yürüyüşü hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan İbrahim Çolak, Suriye ve Mısır’da halkın zalimler tarafından katledildiğini ve bu katliamı protesto etmek için yürüyüş başlattığını söyledi.
Yapılan katliamlara gösterilen tepkileri yetersiz bulan Çolak şunları söyledi:
“Bunlar müslüman olmaları hasebiyle kardeşlerimiz ama bunlar müslüman olmasalardı da mazlumdurlar şuan. Ben bu olaya kardeşlik açısından bakıyorum. Yürüyüşün adını da ‘kardeşlik yürüyüşü’ koydum. Kardeşsek  eğer birbirimiz için ağlayabilmeliyiz. Yoksa kardeş kavramını kullanmayalım. Kardeşimiz ölürken uyumak, rahat rahat yemek yemek, yalnızca sosyal medyadan yazmak yerine, kendi adıma en azından bir şeyler yapabilmek için bu yola çıktım. Bu zulme gösterilen tepkileri yetersiz bulduğum için bu yürüyüşü başlattım.Kardeşliğin bir bedeli olmalı. Biz İslami kavramları da günlük kavramları da çabuk eskitiyoruz; biz kardeşiz diyoruz ama birbirimize sarılmıyoruz.”
Yorumlara Git

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı