AKİT MENÜ

Gündem

'Hükümet seçimleri bile beklemeden istifa etsin'

CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı, geçtiğimiz gün bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucunda yaşamını yitiren gazeteci Nuh Köklü'nün cenazesinde konuşan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, yaşananlardan iktidarın sorumlu olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Kadıköy’de kartopu oynadığı sırada bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü Ankara-Sincan’ın Yukarı Yurtçu köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, CHP Milletvekilleri Oğuz Oyan, Melda Onur, Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da katıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, cami avlusunda yaptığı konuşmada bir esnafın saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Nuh Köklü'nün ölümünden hükümetin sorumlu olduğunu iddia etti.

Gezi kalkışmasında ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz'ı hatırlatan Abakay, iç güvenlik yasa tasarısı ile faşizmin hukuksal altyapısının dayatıldığını ileri sürdü.

"İktidar Türkiye’yi Ortadoğu savaşının, bataklığının içine sokmuştur" diyen ve 'zalim' olarak nitelediği hükümetin seçimleri bile beklemeden istifa etmesi gerektiğini savunan Abakay, yaşananlardan iktidarı sorumlu tuttu.

Yorumlara Git

Arkadaşını çekiçle öldürüp yaktı: Cinayetten sonra pavyonda eğlendi!

Öldüren akım! 100 bin TL'ye 'Sarı serum' çılgınlığı

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var