AKİT MENÜ

Gündem

Birlik Haber-Sen'de Genel Kurul heyecanı

Önümüzdeki günlerde Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Genel Merkez yönetim kurullarının olağan seçimlerinden biri daha yapılacak. Konfederasyonda seçime yaklaşan sendikalardan biri olan Birlik Haber-Sen de 21 Şubat Cumartesi günü 5. olağan genel kurulunu yapacak.

Güncelleme Tarihi:

YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL - Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin dört bir tarafından yola çıkıp Başkentte bir araya gelen çok sayıda Şube ve İl başkanının ortak kararı ve tavsiyesiyle, Ankara Genç Memur-Sen İl Başkanı ve Ankara Birlik Haber-Sen şube başkanlığı görevini yürüten Ali Yaz’ın Genel Başkanlık için adaylığını açıklaması büyük bir sevinçle karşılandı.

Yoğun katılımla uzun süren toplantı sonunda Genel Başkan Adayı Ali Yaz yaptığı açıklamada "Ülkemizin İlk kısa vadeli hedefi demokratik, bağımsız, baskılardan uzak bir Türkiyedir. Bizimde en kısa vadeli ve sürekli ilk adımımız, sorumlu olduğumuz iş kolundaki tüm kurum ve kuruluşlarda çalışanlara en yakın platform olan Birlik Haber-Sen’i; Memur-Sen dokusuyla iç içe girmiş, içeride veya dışarıda her daim demokratik, şeffaf, baskıdan uzak, bağımsız, her zaman ve her yerde mücadele eden, söz konusu mazlum olunca ikinci kez düşünmeden atılması gereken ilk adımı atan bir yönetim anlayışı ile daima üyelerine ve çalışanlara hizmet etme olacaktır" dedi.

STATÜKONUN KARŞISINDA ŞİMDİ YENİLENME VAKTİ

Son teşkilat çalışmasını İstanbul'a yapan Genel Başkan adayı Yaz, gerek Konfederasyon gerekse Birlik Haber-Sen’de bugüne kadar aldığı görev ve sorumlulukları işaret ederek bugünden sonra da Yeni Türkiye'nin vizyon ve misyonuyla gelişme ve ilerleme odaklı gayretler ve mücadelelerde bulunarak bir çok sorunu çözebileceklerini belirtti. Kimsenin öteki olmayacağı, tabandan alınan güç ve destek ile birlikte hakiki bir sendikal duruşun muhakkak başarıya ulaşacağı vurgusunu yapan Genel Başkan adayı Ali Yaz, kazanımları tüm çalışanların hak ve menfaati yönünde süreklilik arz edecek hale getirme azminden imtina edilemeyeceğini ifade ederek; yeni bir solukla, statükonun karşısında şimdi yenilenme vaktinin geldiğini belirtti.



ALİ YAZ KİMDİR?

1985 yılında devlet memuru bir babanın ve ev hanımı bir annenin 3 oğlundan en büyüğü olarak Konya’nın Meram ilçesinde dünyaya gelen Genel Başkan adayı Ali Yaz, 2004 Kpss puanı ile PTT Genel Müdürlüğüne atandı. 2011 yılında Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra vatani görevini kısa dönem olarak tamamladı.
Yönetim ve Organizasyon Bölümünde yüksek lisansını yaptı. Aralık 2013’de yapılan kurum içi unvan yükselme sınavını kazanarak memur olarak atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde birçok faaliyette aktif olarak görev alan Ali Yaz, Birlik Haber-Sen işyeri temsilcisi olarak başladığı sendikal görevini 23 Eylül 2012’den beri Ankara 4 nolu şube başkanlığı yanı sıra, 2012 yılından beri Ankara Genç Memur-Sen İl Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Kurum ve kuruluşlarda yaşanan problemler karşısında basın açıklamaları ve eylemlerle tanınan Yaz, toplumsal olaylara karşı tepkisini de açık olarak ilan eden, genç yaşına rağmen tecrübesiyle dikkat çeken, tabanı tarafından fazlasıyla sevilen ve Genel Başkanlığı devralacağı sezilen bir aday.

www.yeniakit.com.tr

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!