AKİT MENÜ

Gündem

''Şeytanî tesettür değil şer’î tesettür''

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, tesettürün medeniyet olduğuna dikkat çektiği yazısında, sırf ticari amaçlarla Müslüman kadınlara pazarlana pahalı, lüks ve aslında tesettüre uymayan kıyafetlerin Kur’ana, Sünnete, Şeriata, Ehl-i Sünnet, İslam ahlakına aykırı olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi:

İŞTE O YAZI:

İslam niçin kadınlara ve kızlara tesettürü emr etmiş?.. Bu sorunun cevabını vermek için din alimi, çok okumuş olmak gerekmez. Akl-ı selimi (sağduyusu) olan her Müslüman bilir ki, tesettürün amacı kadın ve kızların namuslarını, şereflerini, haysiyetlerini, ırzlarını, iffetlerini nâ-mahremlerin şehevî bakışlarından korumaktır.

Tesettür medeniyettir, çıplaklık vahşettir.

Maalesef bugün öyle acayip ve çarpık bir tesettür türü çıktı ki, bu tesettüre bürünmüş Müslüman kadın ve kızlar, bazı seviyesiz ve düşük erkeklerin şehvetli bakışlarını ve dikkatlerini açık saçık kadınlardan daha fazla çekiyor.

Kur'ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına, bilgeliğe aykırı bu şeytanî tesettürü kimler pazarlıyor? Maalesef bazı bezirgânlar. Müslüman kadınlara pahalı lüks rengârenk daracık maracık giysiler satacaklar ve akıllarınca ticaret yapacaklar. Bir Müslüman Kur'ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına aykırı bir konuda ticaret yapar ve bundan para kazanırsa, onun kârında hayır ve bereket olur mu? Cevap: Olmaz olmaz olmaz!..

Kur'ana, Sünnete, fıkha uygun şer'î tesettürün özellikleri şunlardır: Dikkat çekmeyecek, binaenaleyh göze batacak çarpıcı, cırtlak, alaca bulaca renkler kullanılmayacak… Sade ve bol olacak… Etekler yere kadar uzanacak… Vücud hatlarını belli etmeyecek…

Kur'ana, Sünnete, Şeriata, Ehl-i Sünnet, İslam ahlakına bağlı Müslümanlar, şer'î tesettürü savunmalı ve şeytanî tesettürü protesto etmelidir. Bu bir emr-i mâruf ve nehy-i münker vazifesidir, farzdır.

Tesettür kıyafetinde taklitçiliği, Avrupaîliği bırakıp Kur'ana, Sünnete, Şeriata ve kendimize dönmeliyiz.

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!