AKİT MENÜ

Ekonomi

Santek’13 Kocaeli için yeni bir başlangıç olacak

Türkiye ekonomisi ve işgücü potansiyeline sağladığı katkıyı artırmayı hedefleyen Kocaeli, uluslararası fuar merkezi olmak için harekete geçti. Bu amaçla güçlerini birleştiren Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 24 Eylül’de açılacak Santek’13 ile yeni bir başlangıca imza atacak.

2013-09-03 20:56:44
İSA ÖZGÜLLER/İSTANBUL
Türkiye’nin ‘Sanayi Başkenti’ Kocaeli, uluslararası bir fuar merkezine dönüşmek için düğmeye bastı. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK’13) ile bu amaç doğrultusunda ilk adımını atan Kocaeli, bundan sonraki süreçte ihtisas fuarlarına ev sahipliği yaparak, uluslararası fuar takvimindeki yerini alacak.
HEDEF BELİRLENDİ, GÜÇLER BİRLEŞTİ
Kocaeli’ni sadece ulusal değil uluslararası arenaya taşıma hedefi doğrultusunda atılan ilk adım Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) güçlerini birleştirmesi oldu.
Bu işbirliğine Doğu Marmara bölgesindeki illerin bütün odalarından da destek geldi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere düzenlenen basın toplantısında Kocaeli’ndeki işbirliğinin ilk örneğini oluşturan Santek’13 Fuarı’nın önemine dikkat çekti. Zeytinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde (İnterteks) 24-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Santek’13’ün, kent için yeni bir dönemin başlangıcını simgelediğini vurguladı.
10 ÜLKEDEN KATILIM İÇİN
BAŞVURU GELDİ
Santek’13’ün Kocaeli’nin ve bölgenin kalkınmasında büyük bir rolü olacağını dile getiren Zeytinoğlu, “İlk fuarımız karma bir fuar olarak düzenlenecek ve önümüzdeki dönemde ihtisas fuarları ile birlikte program daha da zenginleştirilecek” dedi.
Santek’13 ile eş zamanlı olarak ‘Uluslararası İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’nin de gerçekleşeceğini açıklayan Zeytinoğlu, şu bilgileri verdi: “Böylece bölgemizin ve firmalarımızın kalkınması ve tanıtımı için büyük önem taşıyan fuarımız, uluslararası bir nitelik kazanacak. Toplam 16 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan Santek’13 beklentilerimizin üzerinde büyük bir ilgi gördü. Şu ana kadar yüzde 80 doluluk oranına ulaşırken, Avusturya, Avustralya, Yunanistan, İtalya, Almanya, Romanya, İngiltere, ABD, BAE ve Nijerya olmak üzere 10 farklı ülkeden 25 şirket de katılım için başvurdu. İlimize çok büyük katkılar sağlayıp değer kazandıracak Santek’13, önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası fuar takviminde yer alarak çok daha yüksek bir katılıma ulaşacaktır.”
Toplantıda Santek’13 Fuarı hakkında bilgi veren Anadolu Fuarcılık Ortaklarından Sadettin Haymana ise Kocaeli’nin uluslararası bir fuar merkezi olma hedefi doğrultusunda hiçbir eksiği bulunmadığını vurguladı.
Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!