AKİT MENÜ

Gündem

Bayram Ali Hoca dualarla anıldı

7 yıl önce sabah namazı sırasında hunharca katledilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi Edirnekapı’daki kabristanı başında dualarla anıldı. Öztürk ailesini, hocanın sevenleri ve aile dostları yalnız bırakmadı.

2013-09-03 22:41:43
MUHAMMED EMİN / İSTANBUL
İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken bıçaklanarak şehid edilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi, şehadetinin 7. yıldönümünde anıldı. Öztürk’ün, Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’nde bulunan kabri başında yapılan duaya; ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Edirnekapı Şehitliği’nde bulunan mescitte hocaefendinin şehit edildiği gün giydiği kanlı cübbesi ve gömleği de teşhir edildi. 
ÖZTÜRK: “DANIŞTAY, ZİRVE VE
DİNK’İN DAVASI AÇILDI, BABAMIN
SORUŞTURMASI SÜRÜYOR”
Burada konuşma yapan Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin oğlu Mahmut Öztürk, babasıyla aynı dönemde gerçekleşen olayların faillerinin bulunduğunu, babasının katledilmesine yönelik soruşturmanın ise hala sonuçlanmadığını söyledi.
Öztürk, “2007 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden 1.5 yıl önce başlayan ve seçime kadar süren süreçte sırasıyla Trabzon’da Rahip Santoro cinayeti, Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası atılması, Danıştay saldırısı, İsmailağa Camii’nde babamın (Bayram Ali Öztürk) şehid edilmesi, Hrant Dink suikasti, Zirve Yayınevi katliamı ve YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e suikast girişiminin aynı elin ürünlerinin olduğu bugün belgelenmiştir” dedi. Rahip Santoro cinayeti, Danıştay saldırısı, Hrank Dink suikastı ve Zirve Yayınevi katliamı, Erdoğan Teziç’e suikast girişimin faillerinin bulunduğunu, iddianameler hazırlandığını ve sanıkların tutuklandığını hatırlatan Mahmut Öztürk, “Bu katliamların birçoğunun Ergenekon davasıyla bağlantıları ortaya çıkmıştır ancak babamın katledilmesiyle ilgili somut bir gelişme olmamıştır. 7 yıl önce açılan soruşturma davaya dönmemiştir” diye konuştu.
“BABAM HRANT DİNK’LE
AYNI DÖNEMDE ÖLDÜRÜLDÜ”
Öztürk, Hrant Dink ve babasının aynı zaman diliminde şehid olmasına rağmen kamuoyu oluşturamadıklarını söyledi. 
Öztürk, “Babam 25 sene devlete hizmet etmişti ve devlet memuruydu, emekli olmuştu. Allah yolunda öldürülenler şehiddir. Basit bir cinayet olayı gibi görülüp bir nevi kapatıldı. Örgüt bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Keşke babamın ve Hızır Ali Hocaefendi’nin davası için gerekenler yapılabilseydi. Hrank Dink’in arkasında dava arkadaşları duruyor. Davasını güden insanlar var. Biz kamuoyu oluşturamıyoruz” şeklinde konuştu. Duaya Abdülmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi de katıldı.
Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba