AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Gezi Parkı'na hiç bu gözle baktınız mı?

Seriyye Yayınevi'nden çıkan Servet Turgut'un İÇİMİZDEKİ CİN ( Hakikatiyle Gezi Parkı Olayları) adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

2015-02-24 01:15:08

Verdiği maddi hasarların dışında İslami camia tarafından pekte hatırlanmak istenmeyen Gezi Parkı Olayları'na sıradışı bir perspektifle bakan Servet Turgut alışılagelmiş biat kültürünü yerlebir ediyor. Devamla, muhafazakâr camianın ifade etmekten çekindiklerini, fikir özgürlüğünün tüm sınırlarını kullanarak anlatıyor... Turgut, "İçimizdeki Cin Hakikatiyle Gezi Parkı Olayları'' adlı eseriyle tüm fikir yemişlerini bir bir düşünce sofralarına seriyor.

Meşhur(!) sanatçının "Mesele 3-5 ağaç değil arkadaş Sen hala anlamadın mı" çağrısını kabul ederek müslümanlara; ' mesele 3 -5 ağaç değil arkadaşlar hala anlamayacakmıyız diye' mukabelede bulunan Servet Turgut; ''Dertleri; sökülmüş 4-5 nebetat köküyle değil,ruhumuzun bu topraklardan bir türlü sökemedikleri kökleriyle! Saksısından sökülmüş bir kaç maydanozu bahane edip, manamızın ormanlarını kökünden budamak istiyorlar! Bu zibidi tersinden öyle diyor işte: Birkaç dal maydanoz bahane arkadaş! Bu ormanları budayacağız, hala anlamadınız mı?'' ifadelerine yer veriyor.

"Mesele gezi parkı değil, ağaç değil, çevre değil arkadaş anladık! Mesele, Milletin kan çeperinde gezinen bir asırlık sülüklüğünüzün artık sonlandırılmak istenmesine, canınızdan olmak pahasına karşı koyuşunuz meseledir!" diyen Servet Turgut Kemalizm'i haklı bir eleştiri çerçevesinde yorumluyor.

Ehli sünnet paradigmasından gezi parkı olaylarını değerlendiren eser; Gezi parkı olaylarıyla Şahkulu/Celali isyanları arasında bir bağ olduğunu iddia ediyor. Gezi parkı hadiselerinin oluşmasına vesile olan Kemalist/seküler ruhu İÇİMİZDEKİ CİN ifadesiyle aforizmalaştırarak Gezİnin fotoğrafını okuyucuların fikir nazarlarına sunuyor..

Kitaptan bir fragman; "Zaman küfür ve zulümden boşalttığımız işgal alanlarına yeniden ve her zerremizle dolmak zamanıdır! İçimizdeki Cin defolacak ve biz kendi bedenimize bütün halde yeniden dolacağız! Zaman, Zamanı gelmiş FİKRİN zamandır!"

Kitapla ilgili ayrıntılı bilgiye 05439523830 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi