AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Kültürün önünü açmalıyız

Bakanlıkların sadece denetimde değil, fuarlar başta olmak üzere tanıtım ve reklam konusunda da yayınevlerinin arkasında olması gerektiğini belirten Hikmet Neşriyat’ın sahibi Ersan Bostan, “100 Temel Eser’in içi boşaltılıp kuşa çevrilerek çocuklara sunuldu. Bakanlık 100 değil ‘Bin 100 Eser’ düzenlerse kültüre de sınırlama getirmemiş olur” dedi

2015-02-25 08:48:13

Hikmet Neşriyat’ın sahibi Ersan Bostan, 1962 yılından beri sektörde yol aldıklarını belirtirken bu süreçte ortaya koydukları performansla toplumun bilinç düzeyine ve kültür seviyesine hitap ederek önemli bir sosyal faydayı da amaçladıklarının altını çizdi.

100 DEĞİL BİN 100 ESER OLMALI

Kitap fuarlarının ekonomiye katkı sunduğunu, okurla kitabı buluşturarak önemli bir görev üslendiğini belirten Hikmet Neşriyat’ın sahibi Ersan Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yayıncılar bu fuarlara katılırken doğal olarak tanıtım ve reklam katkısını da önemsiyor. Fuarlarda Bakanlık öncülüğünde açılış ve katılımlar yapılmalı. Bakanlık nasıl ki denetliyorsa denetimin ötesine geçerek desteklerde de bulunmalı. Bakanlık kütüphanelere kitap almalı.”

TEMEL ESERLER KUŞA ÇEVRİLMİŞ

Kaynak eserlerin alımına ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Bostan, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamasına baktığımızda, 100 temel eserin içi boşaltılarak çocuklara sunuldu. Bu eserler kısaltılarak kuşa çevrilmiş durumda. Bakanlık 100 değil ‘Bin 100 eser’ alarak bunu genişletmeli. Kültür 100’lerle sınırlandırılmamalı. Binlere ulaşılmalı. Kültüre katkı bu şekilde sağlanabilir” diye konuştu.

FATİH’TE YENİ VİZYONA SAHİBİZ

600 metrekarelik mağazalarında kaynak eserler üzerinde çalışmalar sürdürdüklerini ve A’dan Z’ye tüm yayınevleri ile irtibatta bulunduklarına atıf yapan Ersan Bostan, “Dinî kaynak eserler başta olmak üzere fikir ve düşünce yayınları, dünya siyaseti, tarihi yayınlar, felsefi ve sosyolojik kitaplar, yardımcı kaynak eserler, çağdaş Türk edebiyatı, dünya edebiyatı, çocuk edebiyatı ve çocuk yayınlarına kadar geniş bir ürün yelpazesiyle hizmetimizi sürdürüyoruz” dedi.

AĞAÇ KİTAP DA BÜNYESİNDE

Yayıncılık bağlamında Zeytinburnu’nda uzun süredir faaliyette bulunduklarını belirten Bostan, şimdi ise Fatih’teki yeni mekanlarında toplumla daha yakın ilişki kurarak başarılı bir sürece imza attıklarının altını çizdi. Bostan, 1.5 yıldır Fatih’teki binada bulunduklarını, Ağaç Kitap’ı da bünyelerine katarak perakende de önemli bir ivme yakaladıklarının önemine değindi.

FİYATLAR KORSANA ENGEL

Piyasada korsan kitabın varlığını eleştiren Bostan, fiyatlarının korsana rakip olduğunu belirtti ve Fatih’te 8 kişilik bir ekip olarak kitabı okurla en uygun fiyata buluşturan bir merkez olarak kendilerini tanımladıklarını söyledi. “Popüler kültürde kaliteyi ön plana çıkarıyoruz. Değerlerimize saygılı yazarları okurla buluşturuyoruz” diyen Bostan, hemen her ay bir program tertip ederek yazarları konuk ettiklerinin altını çizdi.

% 20’YE VARAN İSKONTO

Ersan Bostan, kaliteli eseri uygun fiyata satmak gerektiğini belirterek, “Yayınlarımızda yüzde 20’lik iskonto mevcut. İstanbul’da 15 bin kadar iletişim sağladığımız müşterimiz var. Kitap konusundaki yenilikleri kısa mesaj servisimizle duyuruyoruz. Bunu, kültürümüzü ve eğitimimizi geliştirmek adına yapıyoruz. Kitapseverler Fatih’deki merkezimize geldiklerinde beklentilerine net ve hızlı cevap verdiğimize şahit olacaklar” dedi.

KİTABIN OKUYUCUYLA BULUŞTUĞU NOKTA

‘Kitabın okuyucusuyla buluştuğu nokta’’ sloganı ile hizmet veren Hikmet Neşriyat, 80 lira ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo hizmeti sunuyor. Yüzde 70’lere varan indirimler yapan yayınevinde kartlı ödemelere uygun vade seçeneği de mevcut ve PTT Kargo ile kapıda ödeme imkanı da var.

Sitesinde geri dönüş ve satış sonrası hizmet noktasında online beklentileri karşılayan Hikmet Neşriyat’ta, aile setlerinde, İmam Gazali Külliyatı’nda, Bilinmeyen Yakın Tarih, Tarih Şuuruna Doğru ve Sevgili Peygamberim setlerinde de indirim mevcut.

Aile ve kişisel Eğitim, Çocuk Kitapları, Dini eserler, Edebiyat kitaplığı, Tarih kitapları gibi başlıklarda online satışa hız veren yayınevi, 2015 yılında portföyünü genişleterek sektöre ivme kazandıracak çalışmalara imza atacak.

SADECE TİCARET YAPMIYORUZ

Hikmet Neşriyat’ın sahibi Ersan Bostan, sadece kitap sektöründe değil, kırtasiye alanında da halkın beklentisine en iyi cevabı verebilmek için yeni binada tüm personelle canla başla gayret sarfettiklerini söyledi.

“Bir öğrenci bize geldiğinde onun tüm ihtiyaçlarını nasıl en iyi şekilde ve eksiksiz karşılayabiliriz diyerek kaliteli hizmet vermek öncelikli misyonumuzdur” diyen Bostan, günümüzün gereklerine uygun malzemelere sahip olduklarını, tüm ürünleri yeni binalarında bulundurarak sektörde öne çıkan bir marka olmak istediklerinin altını çizdi.

“Milletimiz mekanımıza gelsin. Bizim burada ne yaptığımızı görsün ve ona göre karar versin. Biz sosyal mekan olarak yaptığımız açılımlarla sadece ticari düşünmüyoruz” diyen Bostan, satış ve satış sonrası hizmette de kendilerinin farklı kategoride bir anlayışa sahip olduklarının vurguladı.

‘BİRLEŞTİRİCİ BİR MİSYONA SAHİBİZ’

Perakende mağazacılığında okurla iç içe olduklarını belirten Hikmet Neşriyat’ın Sahibi Ersan Bostan, şunların altını çizdi: “Biz her kesime ulaşmak zorundayız. Bizim için aslolan halka erişirken, onların kitap konusundaki önceliklerini analiz etmek. Toplumsal kutuplaşmalar yerini liberalleşmiş bir ortama bıraktı. Kitap da ayrıştırıcılıktan ziyade birleştirici bir misyona sahip. Eskiden belli bir kesimin inisiyatifinde görülen okuma kültürü kırılmış durumda. Sağ ya da sol ağırlıklı okumadan bahsetmek mümkün değil. Biz de bu kırılganlıkta önemli bir görev üstlendiğimizi düşünüyoruz. Bu meyanda geniş bir müşteri kitlemiz var.”

KİTAPTA 'HİKMET VAR' BİLİNCİNDE

Kitaba aç, bilgiye susamış, geleceğin teminatı, yarınları kuracak çocukların yetişmesini ilke edinen yayınevi, dinamik bir toplum oluşturmak, toplumun beklentilerine çözüm üretmek ve buna öncülük etmek şeklinde bir misyona sahip. Hikmet Kitap da bu bilinçle yayın dünyasında yer alıyor ve sorumluluğunun farkında olarak bilgi toplumuna giden yolda ışık olacak eserler yayınlıyor. Yayınevi, 1994 yılından itibaren çocuk edebiyatı, Türk edebiyatı, çocuk eğitimi, aile eğitimi, Kur’an-ı Kerim tefsiri, İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi, Fıkıh, Hadis, Siyer, Akaid,T asavvuf ve diğer İslâm klasikleri olmak üzerinde yaklaşık bin 200’e yakın esere imza atarak sektöründe farkındalık oluşturma vizyonuna sahip.

2014 DURAĞAN BİR YIL OLDU

Kitap yayıncılığının yanısıra kırtasiye, araç-gereç ve malzemelerine yönelik de perakende satışlar yaptıklarını kaydeden Ersan Bostan, geçtiğimiz yılla ilgili değerlendirmesinde, “2014 yılı bizim için durağan bir yıl oldu. Bu süreçte ürün ve hizmet yelpazemizi genişletip müşterilerimizin beklentisini karşılamaya çalışarak bu süreci absorbe etmeye çalıştık” dedi.

21’inci yüzyıl yayıncılığı ekseninde basılı yayının yanısıra dijital yayında da ilerleme olduğunu söyleyen Ersan Bostan, satışlarının okul döneminde daha çok arttığına vurgulayarak, özellikle Eylül ve Nisan aylarında kültür yayınlarına rağbet olduğuna dikkat çekti.

ONLİNE SATIŞ PAYI YÜZDE 5'LERDE

hikmetnesriyat.com ve hikmetkitap.com ile Türk tüketicisinin, kitapseverlerin karşısında olduklarını söyleyen Ersan Bostan, online satışların yüzde 5’lik paya sahip olduğunu belirterek, bu alandaki çalışmalarla bu payı üst çıtalara taşımanın da gayretinde olacaklarını kaydetti. “Kültür aşığı olmak önemli. Kitabın tozunu analiz etmek, onu hissederek sektörel adımlar atmak şart” ifadesini kullanan Bostan 1500 kadar yayın çeşidine sahip olduklarını, özgün ve seçkin eserlerle ön planda yer almak istediklerinin altını çizdi. Bostan “Saman alevi gibi yanıp sönen eserlerden ziyade, kaynak eserlere ağırlık verdik” dedi.

Yorumlara Git

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi