AKİT MENÜ

Gündem

‘Hadi ordan hadi ordan!’

28 Şubat darbesi davasında, “Erbakan vefat etmeseydi benim lehime tanıklık ederdi” şeklinde ifade veren dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Org. İlhan Kılıç’a cevap veren Erbakan’ın avukatı Yaşar Gürkan, “Erbakan Hocamız yaşasaydı bunlara, ‘hadi ordan, hadi ordan’ derdi” dedi.

2013-09-06 22:08:59
MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat darbesi davasında “Amirim Başbakandı. Erbakan vefat etmeseydi benim lehime tanıklık ederdi” şeklinde konuşan dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Org. İlhan Kılıç’a cevap Erbakan’ın avukatı Yaşar Gürkan’dan geldi. Akit’e konuşan Av. Gürkan, “Bu şahıs bunları nasıl der, şaşırıyorum. Erbakan Hocamız yaşasaydı, ‘hadi ordan, hadi ordan’ derdi” ifadelerini kullandı.
“KILIÇ’IN SÖZLERİ YALAN”
28 Şubat cuntacılarının devirdiği merhum Başbakan Necmettin Erbakan hakkında dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç mahkemede, “Amirim Başbakandır. Bu işlerle hiçbir ilgimiz yok. Sayın Erbakan asker ile çok iyiydi. Askerle hiçbir sorunu yoktu. Benim şanssızlığım amirimin rahmetli olmasıdır. Erbakan hayatta olsaydı lehime tanıklık yapardı” ifadelerini kullandı. Emekli Org. Kılıç’ın sözleri üzerine açıklama ihtiyacı duyduğunu belirten merhum Erbakan Hoca’nın avukatı Yaşar Gürkan, anlatılanların tamamen yalan olduğunu söyledi.
“HOCA KESİNLİKLE İMZALAMADI”
MGK öncesini ve sonrasını Erbakan’ın kendisine tüm ayrıntıları ile anlattığını söyleyen Av. Gürkan, “MGK’nın 406 sayılı kararı ve buna ek olarak 18 maddelik irtica ile mücadele kararları o gün Erbakan Hoca’nın önüne getirilmiş. Hoca bunları okuduktan sonra Cumhurbaşkanı Demirel’in önümdeki Anayasa’nın kendisine getirilmesini emretmiş ve 2. maddesini göstermiş. ‘Türkiye sosyal hukuk devletidir, yazıyor. Dile getirilen kararlar bu maddeye aykırı olabilir. Bu kararları önce Bakanlıklara ve TBMM’ye gönderelim, hukukçular incelesin. Ona göre imzalayalım’ demiş. Yani kesinlikle imzalama yok” açıklamalarında bulundu.
“ORG. KILIÇ İMZASIYLA YAYINLANDI”
Merhum Başbakan Erbakan’ın imzalamadığı kararları, dönemin MGK Genel Sekreteri emekli Org. Kılıç’ın kendi imzasıyla basına servis ettiğini aktaran Av. Gürkan, “Org. Kılıç’ın, Erbakan imzalamadan basına ilettiği bu kararlar, Başbakan Erbakan da imzalamış gibi yayınlandı. Org. Kılıç bununla yetinmeyip kararları, ‘gereği yapılsın’ diye Başbakanlığa, ‘bilgi için’ Genelkurmay Başkanlığına ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine yolladı” şeklinde konuştu.
“ŞAŞIRIYORUM”
Bütün bunları yapan kişinin şimdi “Amirim Başbakandır. Bu işlerle hiçbir ilgimiz yok. Sayın Erbakan asker ile çok iyiydi. Askerle hiçbir sorunu yoktu. Benim şanssızlığım amirimin rahmetli olmasıdır. Erbakan hayatta olsaydı lehime tanıklık yapardı” ifadelerini kullandığını hatırlatan Av. Gürkan, “Bu şahıs bunları nasıl der, şaşırıyorum. Erbakan Hocamız yaşasaydı, ‘hadi ordan, hadi ordan’ derdi” açıklamalarında bulundu.
Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba