AKİT MENÜ

Ekonomi

Yıldız: Nükleer santralde işler planladığımız gibi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, olimpiyat oyunlarını Japonya’nın kazanmasını veya kaybetmesini nükleer gerekçelere bağlamanın doğru olmadığını belirterek, Türkiye’nin nükleer santral çalışmalarının planlandığı gibi sürdüğünü açıkladı.

2013-09-09 20:59:38
ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin uçakla Kuzey Irak’a gidişiyle alakalı iddialarına ilişkin, Erbil’e inişle ilgili aldıkları izin belgesini önceki gün saat 22.55’te bir zarfla Kılıçdaroğlu’na ithafen gönderdiğini, ancak Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin gönderdiği zarfı alamayacaklarını söylediğini bildirdi. Yıldız, söz konusu izin belgesini göstererek, "Bu, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yalanının evrakıdır" dedi.
Bakan Yıldız, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
Kılıçdaroğlu’nun ana kaygısının, Enerji Bakanlığı’nı ve AK Parti Hükümeti’ni söylemleriyle itibarsızlaştırmak olduğunu belirten Yıldız, itibarsızlaştırma kaygılı söylemlerin bir riskinin olduğunu, eğer karşınızdaki kişiye dokunmuyorsa gelip sizi bulacağını söyledi.
2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın ev sahipliği hakkının, Japonya’nın başkenti Tokyo’ya verilmesini de değerlendiren Yıldız, kendisinin İstanbul’un kazanacağını düşündüğünü söyledi. Yıldız, Tokyo’nun kazanmasının veya kaybetmesinin nükleer gerekçelere bağlanmasının doğru olmadığını daha önce belirttiğini hatırlatarak, kazanamamanın, bu emeklerin boşa gittiği anlamına gelmediğini ifade etti.
Nükleer santral çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine de Yıldız, bu konuyla ilgili bir toplantı yapacaklarını bildirdi.
Yıldız, nükleer santralleri siyasi hiçbir olaydan etkilenmeyecek tarzda, teknik bir gerçekleştirme olarak gördüklerini kaydetti.
Doğalgaza zam iddialarına da cevap veren Yıldız, şimdiden kendisinin bir şey söylemesinin doğru olmadığını, bunu hem Hazine hem de Maliye Bakanlığı ile beraber görüşüp, öyle belirlediklerini söyledi.
Bakan Taner Yıldız, Mısır ve Suriye’deki gelişmelerin, Türkiye’ye yansıyacak maliyetlerinin sorulması üzerine de bölgedeki olayların, ülkenin maliyetlerine olumsuz yansımalarının elbette olduğunu vurguladı. Yıldız,  Mısır’daki darbenin Türkiye’ye 1 aylık faturasının 300 milyon dolar civarında olduğunu ifade etti.
Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!