AKİT MENÜ

Ekonomi

İş makinesi operatörlüğü kursunu bitiren, yurtdışında bile iş bulabiliyor

Bartın’da iş makinesi operatörlüğü kursunu bitiren kursiyerlerden önemli bir kısmı, yurtdışında çalışma imkanı buldu.

2013-02-10 19:34:36

BARTIN - Bartın’da iş makinesi operatörlüğü kursunu bitiren kursiyerlerden önemli bir kısmı, yurtdışında çalışma imkanı buldu. Halk Eğitim Merkezi tarafından, kentte iş makinesi operatörlüğü sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiyeli eleman ihtiyacını gidermek için 2011’de kurs açıldı. Kursun, 2 veya 3 kez açılarak tamamlanması planlanırken, talebin sürmesi üzerine yaklaşık 2 yılda açılan kurs sayısı 68’e ulaşırken, kursu katılanların sayısı da bini aştı.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nce açılan, Gaziantep, Adana, Sinop, Ordu, Adıyaman, Elazığ, Kocaeli, Karabük ve Zonguldak illerinden de katılım olan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler Almanya, Ukrayna, Cezayir, Singapur, Libya, Azerbaycan, Kazakistan, Arnavutluk gibi ülkelerde iş sahibi olanlar oldu.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Dolanbay, yaptığı açıklamada beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Kursa, belediyenin yanı sıra kentte faaliyet gösteren özel firma ve inşaat şirketlerinin iş makinelerini kullandırarak katkı verdiğini ifade eden Dolanbay, şöyle konuştu:
“Başlangıçta kursun bu kadar talep göreceğini tahmin etmiyorduk. 2 yıl geçtiği halde kurslarımız hâlâ devam ediyor. İl dışından talep gelmesi de bizi ayrıca mutlu etti. Şu anda iş makinesi belgesi olan bir kişinin hem yurtiçi hem de yurtdışında işsiz kalması mümkün değil. Ayrıca bu işi yapanlar, birçok meslek kollarına göre daha yüksek ücretler alıyorlar. Kursumuzu bitirip şu anda yurtdışında çalışanlar 2 bin 500-3 bin dolar, Bartın’da çalışanlar da 2 bin liranın altında maaş almıyor. Kurs için kursiyerlerden 150 lira ücret alıyoruz.”

Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu