AKİT MENÜ

Gündem

Ölü seviciler iş başında

Gezi Parkı eylemlerinin en hararetli olduğu dönemde Ulusal Kanal’da sarfedilen, “Eylemlerde bir kaç kişi daha ölseydi ne iyi olurdu” sözleri hâlâ hafızalarda iken, CHP, Ulusalcılar ve Hürriyet, Hatay’da çatıdan düşerek ölen Ahmet Atakan adlı eylemci üzerinden de rant devşirme peşine düştü...

2013-09-10 22:41:24
EMİR YILDIRIM
Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması bahanesiyle Antakya’da başlatılan eylemde başına isabet eden biber gazı kapsülüyle hayatını kaybettiği iddia edilen Ahmet Atakan isimli eylemcinin polis ekiplerine güneş paneli atmak isterken bir binanın çatısından düştüğü tespit edildi. Eylemcilerle kol kola gezen CHP vekillerinin iddiasının aksine Atakan’ın bir apartmanın çatısından zırhlı polis aracına çeşitli maddeler atmak isterken dengesini kaybedip düştüğü ortaya çıktı. 15 Temmuz’da yine aynı yerde benzeri bir olay olmuş, yüzü maskeli 3 kişi tarafından polis araçlarının üzerine yanan bir çekyat ve tüp atılmıştı. Atakan’ın aynı grubun içinde olduğu belirtildi.
BİBER GAZI KAPSÜLÜYLE DEĞİL
ÇATIDAN DÜŞEREK ÖLMÜŞ
CHP, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticisi olduğu tespitiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Doğu Perinçek ekibi ve derin çetenin taşeronu DHKP-C gibi sol terör örgütlerinin Hatay’daki tahrikleri yine ölüm sonuçlandı. Hatay’ın Antakya ilçesinde ODTÜ protestolarına destek vermek ve ‘Gezi Parkı’ eylemlerinde ölen Abdullah Cömert’i anma bahanesiyle yol kapatıp barikat kuran yüzleri maskeli gruplara müdahale sırasında Ahmet Atakan isimli eylemci hayatını kaybetti. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun gencin yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiği yönündeki tahrik dolu açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Gezi Parkı eylemlerinde yalan yalan üstüne yalan yayıp halkı galeyana getirmeye çalışan CHP’lilerin iddialarının aksine, Ahmet Atakan’ın biber gazı kapsülüyle değil, düşme sonucu öldüğü tespit edildi. Çevrede bulunan görgü şahitlerinin Ahmet Atakan’ın bir binanın çatısından TOMA ve Akrep adı verilen zırhlı polis araçlarına tuğla benzeri cisimler atarken görüldüğünü söyledikleri kaydedildi. Emniyette Atakan’ın bina çatısına monte güneş panelini sökmek isterken dengesini kaybedip kafa üstü zemine çakıldığını duyurdu.  
ZEMİNE ÇAKILDIĞI GÖRÜLÜYOR
Basına servis edilen görüntülerde durumu doğrular nitelikte. Zırhlı polis aracının barikat kurulan alana girdiği sırada çatılardan taş ve benzeri cisimler atıldığı görülüyor. 1 dakika 3 saniyelik görüntünün 9’uncu saniyesinde Ahmet Atakan’ın taş ve tuğla yağmuru altında ilerleyen aracın hemen yanına sert bir şekilde çakıldıktan sonra yola doğru yuvarlandığı görülüyor.  
DAHA ÖNCE DE AYNI MAHALLEDE TÜP VE ÇEKYAT ATILMIŞTI
Aynı mahallede daha öncede benzeri olaylar yaşanmış, bina çatılarından polislerin üstüne ev tipi LPG tüpü, taş, tuğla ve hatta ateşe verilen bir çekyat dahi atılmıştı. Ajans kamerasının çektiği görüntülerde Çevik Kuvvetin müdahalesi sırasında yüzleri maskeli 3 kişi bina çatısında bir çekyatı ateşe verip attığı gözlenmişti. Eylemciler arasında ölen Atakan’ın da olduğu ifade edildi.  
OTOPSİ RAPORU ÇATIDAN
DÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULUYOR
Hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Hatay’a gönderildi Adli Tıp Kurumu raporunda, ölümün “künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama” sonucu meydana geldiği belirtildi.
Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ise, ilk belirlemelere göre “Atakan’ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiğini, Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi işlemi sonucunda belirlenen iç kanama bulgusu ile izlenen kamera görüntülerinden teyit edilen düşme olayının uyumlu olduğu değerlendirilmekte ise de adı geçenin kesin ölüm sebebinin ancak ayrıntılı adli tıp kurumu raporu ve diğer delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu belirlenebileceğini” bildirdi
MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Şahsın ölümüyle ile ilgili tüm bilgi, belge ve görüntüler adli soruşturmaya esas olmak üzere yetkili makamlara gönderilmiş ve İçişleri Bakanlığı tarafından konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirilmiştir” denildi.
Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada, Hatay’da 9 Eylül’de düzenlenen protesto gösterileri sırasında Gündüz Caddesi’nde devriye görevi yapan polis araçlarına saat 01.10 sıralarında bir grup gösterici tarafından apartmanlardan taş, briket ve metal cisimler atılarak saldırıda bulunulduğu belirtildi.
HÜRRİYET’İN YALANCI DOKTORU
CHP’Lİ MATKAP’IN YEĞENİ ÇIKTI
Öte yandan Hürriyet’in başını çektiği kartel medyasının “Otopsiye katılan doktor düşmeyi yalanladı. Otopsiye katılan Dr. Selim Matkap düşme bulgusuna rastlanmadı” şeklinde haberlerin de yalan olduğu ortaya çıktı. Haberde ismi geçen doktorun otopside aktif görev almadığı, Hatay Tabipler Odası Başkanı sıfatıyla gözlemci olarak bulunduğu ifade edildi. Doktorluk mesleğine ihanet edip raporu çarpıtan Hatay Tabip odası Başkanı Dr. Selim Matkap’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın yeğeni olduğu ifade ediliyor. 
Selim Matkap ismi daha öncede mezhepçilikle gündeme gelmişti. Aşırı sol gazetelere konuşan Matkap, savaştan kaçan Suriyelilerin alevi doktorlara tahammül edemediği yönünde demeçler vermiş, “Suriyeli mülteciler Alevi doktorlara tahammül edemiyor çünkü onlar zaten Alevilere tahammül edemiyor” diyerek Hatay’da yaşayan Alevi vatandaşları kışkırtmak istemişti. Mahmut Pehlivan isimli vatandaşın sakalını beğenmediği için hastaneden attırdığı belirtilen Matkap hakkında Sağlık Bakanlığı herhangi bir işlem yapmamıştı.
Matkap’ın ayrıca CHP’den Defne Belediye Başkanlığı için aday adayı olmaya hazırlandığı belirtiliyor.
ATAKAN TOPRAĞA VERİLDİ
İzinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın cenazesi toprağa verildi.
Atakan’ın Adana Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazesi öğle saatlerinde getirildiği Antakya’da Doğu Akdeniz Hastanesi morguna konuldu. Daha sonra buradan yakınları tarafından alınan cenaze, Çekmece Belediyesine ait araçla Uğur Mumcu Alanı’ndan geçirilerek, Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi’ndeki evine getirildi. Bu arada, cenaze aracının arkasından yürüyen grup çeşitli sloganlar attı. Cenaze daha sonra omuzlarda taşınarak sloganlar ve dualar eşliğinde Pınarbaşı Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Atakan’ın cenazesi toprağa verildi.
Cenaze törenine Atakan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ile Hatay’daki Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert de katıldı.
Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu