AKİT MENÜ

Gündem

Suriye’deki mesele kimyasal değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’nin kimyasal silahlardan tamamen arındırılmasının önemli bir gelişme olduğunu ancak bu ülkedeki meselenin sadece kimyasal silah meselesi olmadığını 100 binden fazla masum insanın katledilip, şehirlerin yok edildiğini söyledi.

2013-09-11 21:26:18
İBRAHİM ACAR / İSTANBUL
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’da düzenlenen, “Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilir Finans” temasıyla düzenlenen Uluslararası Finansal Sistemler Forumu’nun açılışının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, “Suriye’nin kimyasal silahlardan tamamen arındırılması önemli bir gelişme. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Ama bunun bir taktik olmaması gerekir. Bunun gerçekten kesin bir temizlik olması gerekir” dedi.
SURİYE MESELESİ SADECE KİMYASAL DEĞİL
“Özellikle bir komşu ülkede kimyasal silahların büyük miktarda olduğunu biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, işin birde ikinci yönü olduğunu, meselenin sadece kimyasal silah meselesi olmadığını ifade etti. ABD’nin de buna sadece bu açıdan bakmaması gerektiğine dikkati çeken Gül, Ortada 100 binin üzerinde insanın öldüğü büyük bir iç savaşın acımasızca devam ettiği insanların, şehirlerin, her şeyin yok edildiği bir ülke var. Dolayısıyla bunu muhakkak durdurmak gerekir. Onun için başından beri hep söylediğim muhakkak bir siyasi çıkış stratejisinin olması gerekir. Yoksa bunun böyle devam edecek olmasını kimse kabul edemez. ‘Kimyasal silahlar teslim edildi. Tamam, biz amacımıza ulaştık. Dolayısıyla öbür tarafta ne olursa olsun’ demenin de doğru olmadığı kanaatindeyim. Onun için hep beraber gerçek anlamda Suriye’de bu iç savaşı bitirecek düzenin normal insanların kendi ülkelerinde yaşayabileceği bir durumun kurulabilmesi için siyasi çıkış stratejisine ihtiyaç var. Bunun hala ortaya konmamış olması gerçekten çok büyük üzüntü” diye konuştu.
EKONOMİMİZ İYİ YOLDA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçimlerin ekonomiye etkisi yönündeki endişelere ilişkin soruya cevap verirken; Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğini, Türk ekonomisinin iyi yolda olduğunu ve daha iyi olacağını ifade etti. Ekonomi hakkında çeşitli tereddütlerin varlığını ve bunu da gördüğünü dile getiren Gül, şunları kaydetti: “Ama dün açıklanan rakamlar, istatistikler. Bunlar bu tip kaygılara gerek olmadığını gösterdi. Şüphesiz ki, ekonomi yönetimi bütün bunların farkında. Dünyada olup bitenlerin, çevrede olup bitenlere. Ona göre de gerekli tedbirler alınıyor, alınacaktır. O bakımdan Türkiye’nin geleceğinden kimsenin herhangi bir tereddütte girmemesi gerekir. Seçimlerin olması da Türkiye’de ilk defa değil. 1946’dan beri Türkiye’de çok farklı seçimler var. Bunlar normal süreçlerdir. Olağanüstü görmemek gerekir. Bunların hepsinin tarihleri belli, normal süreçlerdir.”
HATAY’DAKİ ÖLÜM NEDENİ TARTIŞMALI
İstanbul’un Olimpiyatlara ev sahipliği yapma yarışında finale kadar çıkmasının büyük bir tanıtım olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Gül, Hatay’daki izinsiz gösteride Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Gül, şüphesiz ki en titiz incelemeler yapılacaktır ve netice herkese açıklanacaktır. Gereği ne ise o yapılacaktır. Ama önce incelenmesi gerekmektedir. Tartışmalı bir konu şu anda gördüğüm kadarıyla. Çok büyük üzüntü duydum” dedi.
Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu