AKİT MENÜ

Gündem

Emniyet’te Gezi’ci polisler var!

Gezi eylemleri sırasında kendini korumak için havaya ateş açtığı için tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen esnaf Adnan Subaşı, ailesinin tehdit edilip, baskı gördüğünü söyledi.

2013-09-13 21:07:43
MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Gezi eylemlerinde çapulcuların saldırısına uğrayan ve kendini korumak için havaya silahıyla ateş açtığı gerekçesiyle tutuklanan esnaf Adnan Subaşı tahliyesinin ardından Türk basınında sadece gazetemiz Akit Gazetesi’ne konuştu.
ÇAPULCULAR EVİNİ TAŞLAMIŞ
Adnan Subaşı, kendisinin tutuklanmasının ardından ailesinin hedef alındığını söyledi. Subaşı annesiyle birlikte yaşadığını ve tutuklandıktan sonra evlerinin camlarına taş atıldığı gerekçesiyle evini taşımak zorunda kaldığını söyledi. Subaşı, cezaevinde olduğu sırada sahibi olduğu otel aranarak, “Veli Küçük’ün yeğeniyim sen oradan ekmek yiyemezsin” şeklinde tehdit edildiğini söyledi.
“OTELİMİZİN CAMLARI KIRILDI!”
Gezi eylemlerinden dolayı işyeri sahibi olarak çok ciddi zararlarının olduğunu ifade eden Subaşı, “Gezi eylemleri sırasında otelimizin camları kırıldı, turizm bölgesi olduğu için turistler gelmez oldu. Ticari olarak çok ciddi sıkıntılar yaşadık, ödemelerimizi yapamaz hale geldik” dedi.
SUBAŞI OLAYIN AYRINTILARINI ANLATTI!
Subaşı olay anının detaylarını şöyle anlattı:
“Olay günü Gezi eylemcilerine polis müdahale etti ve eylemciler bulunduğumuz sokakta yoğunlaştı. Polisten kaçan eylemciler otelimize girmek istedi. Zaten o güne kadar yaşadığımız sıkıntı ve ekonomik krizden bunalmıştık, biz bu tür eylemleri demokratik bulmadığımız için terör eylemleri olarak değerlendirdiğimiz için otele girmek isteyen eylemcileri içeri almadık. Bunun üzerine eylemciler “otelini kapattıracağız sen görürsün. Molotof ve bombalarla oteli kapatmak zorunda kalacaksın,burada artık iş yapamazsın, sen bittin, AK Parti’nin köpeğisin” şeklinde sözler sarfederek üzerime yürüdüler. Kendi can güvenliğimi koruyarak onların aralarından kurtulmak için havaya ateş açmak zorunda kaldım. Olay sonrasında güvenlik güçleri gelince kendiliğimden teslim oldum.”
“AİLEM TEHDİT EDİLİYOR, EVİMİZİ
DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK”
Mütedeyyin bir aile yapısının olduğunu ifade eden Subaşı, “İşyerimiz bilinmeyen numaralardan aranarak, ‘Sizin sonunuz iyi olmayacak, siz AK Parti’nin tetikçiliğini yaptınız. Sizi kimse kurtaramaz’ şeklinde tehditler alıyoruz. Savcılığa bir takım karanlık kişilerin isimlerini veriyorlar. Ben gözaltına alındıktan sonra ailem tehdit edildi ve hala tehdit telefonları alıyoruz. Ben cezaevindeyken anneme hakaretler edildi, evimiz taşlandı. Ailemin zor günler yaşamasının ardından bulunduğumuz yerden başka yere taşınmak zorunda kaldık” dedi.
“BEYOĞLU EMNİYET
MÜDÜRLÜĞÜ’NDE TEHDİT EDİLDİM”
AK Partili olmasından dolayı hem eylemcilerin hedefi olduğunu hem de gözaltında olduğu sırada Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memurunun tehdidiyle karşılaştığını ifade eden Subaşı, “Ben gözaltına ilk alındığım Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nde bir polisin tehdidiyle karşılaştım bu kişiyi görsem kendisini tanırım. Bu polis “Sen kimsin? Kendini ne zannediyorsun? AK Parti için mi çalışıyorsun? Sen orada iş yapamazsın. Senin sonun iyi olmaz” şeklinde sözlere maruz kaldım. Emniyet’te Gezi olaylarını destekleyen polislerin de olduğunu gördüm” diye konuştu.
SUBAŞI’NIN 6 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Adnan Subaşı hakkında 6 yıla kadar hapis sitemiyle dava açılmıştı. Savcı Mehmet Salih Çakmak tarafından hazırlanan iddianamede Subaşı için “6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 3 yıl” ve “halkı korku kaygı ve panik oluşturacak şekilde meskun mahalde ateş etmekle” suçlamasından da yine 3 yıl hapis istendi.
Subaşı, ifadesinde, “Olaylar süresince çok kez otelimizin camları kırıldı. Bu nedenle göstericileri içeri almadık. Bazıları ‘Siz de AKP’lisiniz zaten. Böyle davranırsanız otelinizi molotoflarız. Size burada ekmek yedirmeyiz’ diye tehdit etti. Ben de bağırarak ‘Dağılın ulan buradan’ diye tepki gösterdim. Birkaç tanesi üzerime yürüyüp otele girmeye çalışınca havaya ateş ettim” demişti.
Yorumlara Git

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı