AKİT MENÜ

Gündem

“Gezici’lere her yerimi açarım”

CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün, ilçesinde sokaklara barikat kuran, polise taş atan ve AK Parti İlçe binasına saldırı düzenleyen Gezi eylemcilerine belediyenin mülkiyetinde olan Süreyya Operası’nın revir olarak kullanmasına izin vermesi eleştiriliyor.

2013-09-13 21:08:08
MEHMET ÖZMEN / NAİM TAŞBAŞI /İSTANBUL
CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün, ilçesinde sokaklara barikat kuran, polise taş atan ve AK Parti İlçe binasına saldırı düzenleyen Gezi eylemcilerine belediyenin mülkiyetinde olan Süreyya Operası’nın revir olarak kullanmasına izin vermesi eleştiriliyor. 
YILDIRIM: “SELAMİ ÖZTÜRK SUÇ İŞLEMİŞTİR”
AK Parti Kadıköy ilçe Başkanı Hurşit Yıldırım, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün kamuya ait bir mekanı revire çevirerek suç işlediğini söyledi.
Kamuya ait olan yerlerin sadece kamu tarafından kullanılabileceğini kaydeden Öztürk, “Kamuya ait Süreyya operasının revir olarak kullanıldığını gerek sosyal medya tarafından gerekse Kadıköy’deki yetkililerin beyanlardan gördük, kaldı ki kendilerinin sosyal medyasından da bu teyit edildi. Bu uygulama yanlıştır. Kamunun çalışma saatleri belirlidir ve çalışma alanına özgü bir alanda çalışır. Siz bir kütüphaneyi sadece kitapların okunması için bir alan olarak tahsis ederdiniz. Orada tutup da sağlık hizmeti veremezsiniz’’ dedi.
“TERÖRİZE EDİLMİŞ GRUPLAR ÖZENDİRİLİYOR”
Operanın revir olarak kullanılmasını tamamen suç olduğunu ifade eden Yıldırım, “Belediye başkanının veya meclisinin görevleri arasında bu şekil bir kullanıma izin verip vermeme gibi bir yetkisi yoktur. Bu bir tür terörize edilmiş marjinal grupların faaliyetlerinde özendirici bir faaliyete dönüşmüştür. Burada tamamen bir kamu suçu işlenmiştir. Kadıköy esnafı Gezi olaylarından sıkıntı ve üzüntü duyuyor. Kadıköy’de bu olayları çıkaranlar buranın yerli halkı değildir. Kadıköy halkı ve esnafı bu duruma razı da değildir. Zaten Kadıköy’ün diğer ilçelere göre bir geri kalmışlığı var bu da üzerine tuz biber oluyor’’ diye konuştu.
ÖZTÜRK: “EVİMİ DE AÇARIM,
ODAMI DA AÇARIM, HER YERİMİ AÇARIM’’
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, Süreyya Opera binasını Kadıköy’deki Gezi olaylarında yaralanan çapulculara revir olarak verildiğini doğruladı. Öztürk, “Bu eylemleri terör eylemi olarak görmüyorum. Opera binasını açmam için meclis kararı gerekmez. Bunlar benim yurttaşımdır! Ben bunlara evimi de açarım, odamı da açarım her yerimi açarım. Benim opera binasını revire çevirmem çok doğru bir olaydır” iddiasında bulundu. Opera binasını eylemcilerin 5-10 dakikalık sığınma yeri olarak kullanmalarına izin verdiklerini savunan Öztürk, muhabirimizin, “Orada bir vatandaşımız ölse bunun sorumluluğunu üzerinize alacak mısınız?” şeklindeki sorumuza sinirlendi ve telefonu kapatmak zorunda kaldı.
Yorumlara Git

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte