AKİT MENÜ

Gündem

“5’li çete de yargılanmalı”

KOBİDER, 28 Şubat’ın en etkili aktörlerinden 5’li çete olarak nitelendirilen TOBB, Türk-İş, TİSK, DİSK ve TESK’in davada yer almamasına tepki gösterdi. KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, “Askeri kışkırtan oda ve sendikalar da hesap vermeli” dedi.

2013-09-15 21:47:12
YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL
28 Şubat davasında sadece askeri kanadın yargılanıp sivil toplum kuruluşları, medya, sanayiciler ve sivillerin yargılanmamasına bir tepki de Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER)’nden geldi. 28 Şubat darbesinin baş aktörlerinden ‘5’li çete’ olarak nitelendirilen TOBB, Türk-İş, TİSK, DİSK ve TESK’in o dönemde görevlerinin dışına çıkarak sendikacılık adı altında darbeye destek olduğunu belirten KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, söz konusu kuruluşların davaya dahil edilmelerini istedi.
ÖZGENÇ: “STK’LAR 28 ŞUBAT
DARBESİ DEĞİRMENİNE SU TAŞIDI”
Nurettin Özgenç, 28 Şubat döneminde etkin olan 5’li çetenin iç yüzünü ise Akit’e anlattı.
Özgenç, 28 Şubat darbesinin organize bir oluşum olduğunu ve bunun içinde sadece asker değil, sivil toplumdan medyaya, sanayiciden devletin ayrı kurumlarına kadar pek çok kişinin olduğunun altını çizdi.
Özgenç, “İşin en acı yanı ise konumu ‘sivil toplum kuruluşu’ olan oda ve sendikalar bu darbenin yardım ve yataklığını yaptılar. Kendi menfaatlerini devletin menfaatine gibi yansıtıp devleti manipüle edenlerin 28 Şubat’ta önemli bir katkısı olmuştur. 28 Şubat sürecini yaşatanların değirmenine su taşıyanların sivil toplum örgütlerinden olması durumun en acı yanıdır. O dönemde kendilerini ‘5’li Çete’ olarak adlandırdıkları bilinen TOBB, Türk-İş, TİSK, DİSK ve TESK ülke ekonomisinin tekerine çomak sokmuştur. Bazıları bu konuda pişmanlıklarını belirtseler de hâlâ daha kamuoyunun önüne çıkıp özür dilemediklerini biliyoruz. Sivil toplumun ruhuna aykırı olan bu davranıştan ötürü yaptıklarının yanlış olduğunu kamuoyuna deklare etmedikçe halkın zihninde darbeci STK’lar olarak kalmaya devam edeceklerdir” dedi.
BEŞLİ ÇETE AYIBI TEMİZLENMELİDİR
28 Şubat darbesinin sorumlularının halkın seçmiş olduğu siyasi iradeye karşı olduklarını vurgulayan Özgenç, “Bu zihniyetin yanında yer almışlardır. Bu davranış STK’lar açısından utanç verici bir durumdur. Kaldı ki sanayici ve tüccarın büyük bir kesimi bu sebepten dolayı oldukça rahatsızlık duymaktadır. 28 Şubat sürecinde ‘beşli çete’ diye anılan bu kuruluşlar geçmişten kalan ayıplarını şimdi temizlemelidirler. Kendi alanlarıyla ilgisi olmayan eylemler yaparak halkın oyları ile seçilmiş hükümeti hedef almış ve askeri kışkırtmakta geri durmamıştır. Oda ve sendikalar üyelerinin sorunlarını bırakıp rejimi kollama derdine düşmüşlerdir. Seçilmiş hükümetin sahibi millettir. Dolayısıyla 28 Şubat millete karşı yapılmıştır” diye konuştu.
Yorumlara Git

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba

Altın rezervleri ağzına kadar doldu! Savaşa hazırlık mı?