AKİT MENÜ

Yaşam

Soğuk suyla yıkamayın

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirmemek gerekiyor. İşte nedeni...

Güncelleme Tarihi:

Öncelikle haşlanmış makarnayı süzgece almadan, süzgeci sıcak sudan geçirmelisiniz. Bu, süzgecin sıcak makarnaya hazır olacak derecede ısınmasını sağlar. Süzgecin nemli olması ise makarnanın kurumasını engel olur.

SOS TUTUŞUNU AZALTIYOR

Makarnayı süzdükten sonra ise sudan geçirmemelisiniz. Çünkü pişmiş makarnayı soğuk sudan geçirmek, makarnanın sos tutuşunu ve lezzetini azaltır. Mümkünse makarnayı hızlı bir şekilde süzüp yağda veya sosta çevirmek üzere tencereye alın.

Mutlaka sudan geçirecekseniz de soğuk su yerine ılık suyu tercih etmelisiniz.

Yorumlara Git

Enerji Bakanı, elektrik faturalarında merak edilen o soruyu cevapladı: Abonelerin yüzde 94’üne devlet desteği devam edecek!

Sevda Türküsev’den helal olsun dedirten yılbaşı çıkışı: “Müslüman neden kutlar, 2025’te ne var?”

Aleyna Tilki, Danla Biliç ve İrem Sak hakkında flaş gelişme

CHP’nin şarkıcısına at çarptı! Az kalsın nalları dikiyordu

ATM’lerde yeni dönem: 1 Ocak’tan itibaren sistem değişiyor