AKİT MENÜ

Gündem

Suriye helikopterini Türk jetleri düşürdü

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da toplandı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Suriye sınırında düşen helikopteri Malatya’dan kalkan savaş uçaklarımız vurdu” dedi.

2013-09-16 22:02:35
Bakanlar Toplantısı sonrası Bülent Arınç açıklama yaptı. Arınç’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
• BM’nin yayınladığı rapor bizi şaşırtmadı. Biz zaten bunları biliyor ve her seferinde söylüyorduk. Fakat bu rapor gecikmeli bir rapordur. Önemli olan bundan sonra ne yapılacağı konusudur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; kimyasal silahların yerinin tespit edilmesi ve imha edilmesi kesinlikle doğrudur. Fakat bunların imhası 2014’ün ortalarını bulacak, yani süreç zamana yayılacak, bunun doğruluğu da sizin takdirinizde.
• Bugüne kadar 110 bin kişi konvansiyonel silahlarla öldü. Bu durumda Esad bu silahlarla öldürmeye devam edecek. Yani “Bundan sonra sadece kimyasal silah kullanılmasın” demek hangi vicdana sığar, hangi insan bunu kabul eder?
İMRALI MESAJI - BDP’NİN BOYKOTU
• İmralı mesajını hiç yorumlamadım, yorumlamayacağım, bunu başkalarına sorun. BDP’nin yaptığı ilk boykot değildir. Fakat o küçük çocuklarımızın bu siyasi işlere alet edilmesi hayli üzücüdür.
• Siyasi partilerimizin bu boykota destek vermemesi hatta boykotu yanlış görmeleri sevindirici bir gelişmedir. BDP umduğunu bulamadı, beklentileri karşılanmadı.
SINIRA DÜŞEN UÇAĞI BİZ VURDUK
• Sınıra düşen helikopter sınırımızı 2 kilometre ihlal etti. Malatya’dan kalkan F16’lar helikopteri füze ile düşürdü. Suriye bizim uçağımızı düşürdükten sonra angajman kurallarımızı değiştirdiğimizi açıklamıştık.
Davutoğlu: Her türlü tedbir alınmıştır
Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise, “Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını herhangi bir şekilde ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bu konuda her türlü tedbir alınmıştır” dedi. Bakan Davutoğlu, “Uluslararası kurallara uyulmaması durumunda doğabilecek sonuçları daha önce Halepçe’de, Bosna’da, Srebrenitsa’da gördük. Suriye’de daha fazla acının yaşanmaması için kanlı yöntemleri kullanan bu rejimin, bu yöntemleri kullanmasının önüne geçilmelidir” dedi.

Türkiye-Suriye sınırında
helikopter düştü
HATAY - Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgesinde, Suriye’ye ait bir helikopter düştü. Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına yaklaşık 400 metre mesafede, Topraktutan Karakoluna ise yaklaşık 1 kilometre mesafede, Suriye tarafında düşen helikopter için  bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görgü tanıkları, helikopterden 2 pilotun atladığını ifade etti.

Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu