AKİT MENÜ

Gündem

BDP’nin boykotu tutmadı

BDP’nin ‘anadilde eğitim’ bahanesiyle yaptığı ‘okulları boykot’ çağrısı ise rağbet görmedi. BDP’nin çağrısına sadece birkaç bölgede kısmen uyulurken, Doğu ve Güneydoğu’nun hemen hemen tamamında öğrenciler okullara akın ederek öğretmenleri ve arkadaşları ile kucaklaştı. Bölge halkı da çağrıya tepki gösterdi...

2013-09-16 22:53:31
SİNAN KAYA / ANKARA
Terör örgütü destekçisi BDP’nin “anadilde eğitim” bahanesiyle yaptığı “okulları boykot” çağrısına halk rağbet göstermedi. Hatta ters tepen boykot çağrısına sadece Şemdinli, Yüksekova ve Fatih’te birkaç veli destek verdi. Onun dışında boykot çağrıları havada kaldı. Böylelikle BDP halkı ve öğrencileri okuldan, eğitimden uzaklaştırma planında bu yıl da sonuç alamadı. BDP’nin bu girişimine tepki gösteren Eğitimciler Birliği Sendikası Diyarbakır, Batman ve Van şubesi başkanları, boykotun hiçbir yerde gerçekleşmediğini, ayrıca bu duruma hiçbir anlam veremediklerini belirttiler.
BOYKOT BİRKAÇ YERDE DESTEK BULDU
Boykot çağrısına sadece birkaç yerde kısmen uyuldu. Yüksekova, Şemdinli’de sabah saatlerinde okula giden az sayıdaki öğrenci okulda öğrenci olmadığını görünce evlerine geri dönerken, İstanbul Fatih‘teki Katip Kasım İlkokulu önünde, çocuklarının ana dilde eğitim görmesi için biraraya gelen bazı veliler, bir hafta okulu boykot etme kararı aldıklarını söyledi.
ŞIRNAK VALİSİ İPEK:
“ÇOCUKLAR 30 YILDIR EZİYET ÇEKTİ”
Şırnak Valisi Hasan İpek, BDP çevrelerinin okulların boykot edilmesi çağrısıyla ilgili olarak, Şırnaklıların artık her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan bıktığını söyledi. İpek, Şırnaklı çocukların 30 yıldır eziyet çektiğini ifade ederek, “Bırakın bu insanlarımız eğitim alsın. Türkiye’nin her yerinde insanlar eğitimlerini alıyor, ekonomilerini geliştiriyor. Sosyal alanda gelişiyor ve haliyle iller gelişiyor. Şırnak’ta çocukların okula gitmemesini sağlamak kadar kötü bir şey olabilir mi?” dedi. Diğer taraftan konuyla ilgili gazetecilerin sorusunu cevaplayan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise “Eğitim öğretim devam ediyor, bir sorunumuz yok“ dedi.
“BOYKOTLAR HEP OLUYOR”
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, boykotların geçmiş senelerde de yaşandığını, okulun ilk haftası çocukları okula göndermeme gibi durumların hep görüldüğünü hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu durumu bazı kesimler kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar. Bu da doğru bir davranış değildir. Şu anda hükümetin anadilde atmış olduğu adımları görmemek mümkün değildir. TRT6 başta olmak üzere yakın zamanda Anadolu Ajansı’nın da Kürtçe yayın yapması bunların hepsi anadilde eğitimin adımlarıdır. Tüm bunları görmeyip şimdi bu konuda öğrencileri kullanmak çok yanlış bir davranıştır. Halkımız bu oyunlara gelmeyecek.”
“BOYKOTA ANLAM VEREMİYORUZ”
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk de, Batman’da boykot adına hiçbir duruma denk gelmediklerini ifade ederek, herkesin bugün ders başı yaptığını söyledi. Boykota bölge halkı olarak hiçbir anlam veremediklerini belirten Özperk, bunun bölgemize hiçbir yararı olmadığını aksine zararlı olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Anadilde eğitim talepleri var. Bunun için de Anayasanın değişmesi lazım. Şimdi anadilde eğitim isteyen parti anayasa değişiklik paketinde Referandumu da boykot etti. Bu tür durumlar olumlu giden çözüm sürecini yavaşlatmakta; bunun da tabi bölgemize ve çocuklarımıza hiçbir faydası yok. Boykot, çocukların eğitim ve öğretimine zarar vermekten başka hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu durum bir kaostur. Durumun farkında olan çocuklar ve aileler bu oyunlara gelmemektedir. Çünkü ilk haftalar okula alışmak başta olmak üzere bu günler de kitaplar dağıtılıyor. Eğer öğrenciler gelmezse kitaplarından mahrum kalma durumu da var. Çocuklarının bu durumlara karşı mahrum kalmamasını isteyen aileler de ilk günlerde çocuklarıyla beraber okula gelmektedirler.”
Van Şube Başkanı Süleyman Şakar da, Van’da boykotun olmadığını söyleyerek, vatandaşların ve öğrencilerin BDP’lilere malzeme vermediğini söyledi.
Yorumlara Git

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı