AKİT MENÜ

Yaşam

Bisküvili kabak tatlısı nasıl yapılır?

Bisküvili kabak tatlısının tarifi haberimizde...

Güncelleme Tarihi:

Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
1,5 kg balkabağı
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağına yakın iri çekilmiş fındık veya ceviz
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin
Ceviz
Fıstık veya hindistan cevizi

Hazırlanışı
Kabaklar dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip bir tencereye alınır. Tencerenin kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kabak tatlısı susuz olarak çatalla ezilir ve içine kırılmış bisküvi ve fındık ya da ceviz eklenip karıştırılır. Hindistancevizi ya da file fıstık serpilmiş bir tepsiye yayılır. Krem şanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır ve kabak tatlısının üzerine düzgünce yayılır, bir süre dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dilimlenip bir spatula yardımıyla rulo yapılarak ya da dilimler halinde servis yapılır.Afiyet olsun

Kaynak: Lezzettanesi.com

Yorumlara Git

Enerji Bakanı, elektrik faturalarında merak edilen o soruyu cevapladı: Abonelerin yüzde 94’üne devlet desteği devam edecek!

Sevda Türküsev’den helal olsun dedirten yılbaşı çıkışı: “Müslüman neden kutlar, 2025’te ne var?”

Aleyna Tilki, Danla Biliç ve İrem Sak hakkında flaş gelişme

CHP’nin şarkıcısına at çarptı! Az kalsın nalları dikiyordu

ATM’lerde yeni dönem: 1 Ocak’tan itibaren sistem değişiyor