AKİT MENÜ

Gündem

Gürüz için tutuklama talebi

Akit’in yayınları üzerine 28 Şubat davasının görüşüldüğü salonda sanık ve sanık yakınları ile müştekilerin oturduğu bölüm ayrılırken, müşteki Emrullah Beytar, tahliye edilen Kemal Gürüz’ün yeniden tutuklanmasını talep etti...

2013-09-18 21:31:27
EROL METİN/ANKARA
28 Şubat darbesine ilişkin, 27’si tutuklu 103 sanık hakkındaki davanın 13. duruşması dün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.
Daha önceki duruşmalarda tutuksuz sanıklar ve sanık yakınlarıyla karışık oturan müştekilerin ayrı bir bölüme alındığı görüldü. Mahkeme salonundaki polisler, boşalttıkları sıralara 28 Şubat mağdurlarını yerleştirdi. Sanık yakınları ise bir üst sıraya alındı. Duruşmaları takip eden müştekilerin ayrı bölüme alınması konusunu Akit gündeme getirmişti. Müşteki Mefhar Tayyar, Akit’e yaptığı açıklamada, müştekilerin, yargılamanın yapıldığı duruşma salonu ve adliye koridorlarında sanık yakınlarının sözlü tacizine uğradıklarını söylemişti. Tayyar, bu sebeple, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin müşteki, sanık ve sanık yakınlarının oturma düzeni konusunda gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulamıştı. Görevlendirilen TRT Ankara Radyosu spikerleri, bin 309 sayfalık iddianameyi, 996’ncı sayfadan itibaren okumaya devam etti.
“DARBECİLERİN TAMAMI YARGILANMIYOR”
Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Emrullah Beytar, tahliye edilen 28 Şubat döneminin YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün yeniden tutuklanmasını talep etti. Beytar, hayatın her alanında büyük tahribat oluşturan 28 Şubat darbesinin kısmen yargılandığını belirtti. Darbe ile seçilmiş hükümetin iktidardan indirildiğini, toplumun yakıcı ve yıkıcı sonuçları olan bir süreçten geçtiğini ifade eden Beytar, bunların bazen hakim ve savcılar, bazen bürokratlar, bazen de YÖK eliyle gerçekleştirildiğini vurguladı. Mahkeme heyeti, müşteki avukatı Emrullah Beytar’ın, sanık Kemal Gürüz’ün tutuklanması yönündeki talebini ise reddetti.
BEKİR YILDIZ’DAN MÜDAHİLLİK TALEBİ
Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, 28 Şubat döneminin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, mahkemeye müdahillik talebi içerir dilekçe verdi. Dünkü duruşmanın bir bölümüne katılan Yıldız, bundan sonraki duruşmaları takip edeceklerini bildirdi. Ara kararlarını açıklayan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanık Albay Hüsnü Dağ’ın cezaevinde bilgisayar kullanma talebinin cezaevi idaresince değerlendirilebileceğini, mahkemenin bu konuda bir karar vermesine yer olmadığını belirtti. 1076 sayfaya kadar okunan bin 300 sayfalık iddianamenin okunmasına bugün saat 10.00’dan itibaren devam edilecek.
Yorumlara Git

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak