AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Ahlâksız kitap

Can Yayınlarından çıkan sözde çocuk hikayesinde, yüz kızartan erotik metinlere ve tasvirlere yer veriliyor.

2015-03-17 08:11:00

İSMAİL UĞUR / ANKARA - Can Yayınlarının kurucusu tarafından yayınlanan ve yıllardır ilkokul çocuklarına satışı yapılan “Babam Resim Yaptı” adlı sözde çocuk hikaye kitabı ile çocukların cinsel sapkınlığa yönlendirildiği ortaya çıktı. Yayınevinin kurucusu solcu yazar Erdal Öz tarafından yazılan ve 12 yaşındaki çocuklar için kaleme alındığı iddia edilen kitabın birçok yerinde erotik hikayelere yer veriliyor. Baştan sona sapık hikayelerle dolu sözde çocuk kitabında, içki isimlerine yer verilmesi de dikkat çekiyor. Konuyla ilgili Yeni Akit’in ulaşmaya çalıştığı Can Yayınları çocuk kitapları birimi ise sorularımıza cevap vermedi.

AĞZA ALINMAYACAK İFADELER VAR

Kurucusu Erdal Öz’ün çocuk kitabı adı altında kafasındaki sapık fantezilerinin ilk baskısını 2003 yılında yayınlayan Can Yayınları, 2014 yılında kitabın 7. baskısını piyasaya sürmüş. Ahlaksız kitapta bir çocuğun hayalinden “Nurten Abla” karakteriyle ilgili okunduğunda büyüklerin bile yüzünü kızartacak tarzda erotik tasvirlere yer veriliyor. Kitapta namaz kılan nine karakteriyle ilgili de “kocaman kıçlı” tasviri yapılıyor.

ACİLEN TOPLATILMALI

Konuyla ilgili Yeni Akit’e konuşan Bambu Yayınları yazarı İsmail Özsoy, piyasada bu tür sapıklıklarla dolu sözde çocuk hikaye kitaplarının halen satışının yapıldığına dikkat çekerek, çocukların cinsel gelişimini olumsuz etkileyen ve sapkın davranışlara yol açan yayınların acilen toplatılması gerektiğini vurguladı. Özsoy, “Maalesef bu konuda etkin bir denetim mekanizması yok. Üzerinde ‘çocuk hikayesi’ etiketiyle piyasaya sürülen bu kitaplar çocuklarımızın ahlaki ve manevi gelişimini olumsuz etkiliyor. Çocuklar için hazırlanan her türlü yazılı ve görsel materyalin içerik denetimine tabi tutulmadan satılabilmesinin acilen yasaklanması lazım. Çocuklarımızın zihnini zehirleyenlere karşı önlem alınmalı” uyarısında bulundu.

TOPLATILMALI

Yeni Akit’e konuşan yazar İsmail Özsoy, piyasada bu tür sapıklıklarla dolu sözde çocuk hikaye kitaplarının halen satışının yapıldığına dikkat çekerek, çocukların cinsel gelişimini olumsuz etkileyen ve sapkın davranışlara yol açan yayınların toplatılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip