AKİT MENÜ

Ekonomi

Komşular yatırımını yanlış yere yapıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye piyasaları arasında daha fazla ekonomik entegrasyona ihtiyaç olduğuna işaret ederek, “Türkiye son 10 yılda çok önemli bir dönüşümden geçti. Rekabet gücümüzü artırdık. Kurum kalitemizi ve yatırım iklimimizi iyileştirdik. Komşu ülkelerin yatırım tercihlerini eleştiren Bakan Şimşek, “Avrupalılar kendi paralarını Türk pazarlarına yatırmayı tercih ederken, komşularımızın Türkiye’yi gözardı etmelerini anlamakta zorlanıyorum” dedi.

2013-09-20 21:00:35
İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin son 10 yılda çok önemli bir dönüşümden geçtiğini ve bu dönüşümün en önemli nedeninin siyasi istikrar olduğunu belirterek, "Son 10 yılda yolsuzluğu azalttık. Rekabet gücümüzü artırdık.
 Kurum kalitemizi ve yatırım iklimimizi iyileştirdik. Rekabeti daha da artırmak, sermaye piyasalarını derinleştirmek istiyoruz" dedi.  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul ve Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) iş birliğiyle gerçekleştirilen 2. Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu’nda (TAF-CM) konuşan Şimşek, Suriye’de büyük bir trajedi yaşayan insanları Türk halkının kalbinde taşıdığını belirterek, Türkiye’nin bölgenin istikrarlı ve müreffeh olmasını istediğini söyledi.
İstikrarlı ve müreffeh bir bölgenin tüm insanlığın ve Türkiye’nin çıkarına olacağını vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin bu konudaki politikasının son derece açık ve net olduğunu kaydetti.
BAŞARININ KAYNAĞI SİYASİ İSTİKRAR
Sermaye piyasaları arasında daha fazla ekonomik entegrasyona ihtiyaç olduğuna işaret eden Şimşek, "Türkiye son 10 yılda çok önemli bir dönüşümden geçti. Türkiye’deki bu dönüşümün en önemli nedeni siyasi istikrardır. Tabi tek başına siyasi istikrar da başarıyı getirmez. Başarı hem siyasi istikrar hem de akılcı ve reformist yaklaşımla gerçekleşebilir. Türkiye ekonomik ve siyasi reformlardan çok büyük yarar gördü. Türkiye siyasi, ekonomik ve sosyal olarak muazzam bir dönüşüm yaşadı. Bu da refahı beraberinde getirdi. Dünyanın en büyük küresel krizleri yaşandığı bir dönemde bile Türkiye’nin ortalama yurt içi GSMH’sı yüzde 4,5 artmıştır" değerlendirmesinde bulundu.
KOMŞULARA ELEŞTİRİ
“Bugünkü duruma rağmen, bölge muazzam fırsatları beraberinde getiriyor” diyen Bakan Şimşek,  Avrupalılar kendi paralarını Türk pazarlarına yatırmayı  tercih ederken, komşularımız Türkiye’yi gözardı edip paralarını batıya yatırıyor. Ben yıllarca finansal hizmetler sektöründe çalışan bir kişi olarak bunu anlamakta zorlanıyorum” dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile Türkiye’nin birbirini tamamlaması gerektiğini ifade ederek, “Son 10 yılda Türkiye’ye 123 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım çekti. Bunun yüzde 80’inin kaynağı Avrupa idi” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlara Git

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!