AKİT MENÜ

Ekonomi

TÜSİAD’da çapulcu ağzı

Gezi eşkıyalarına destek veren, ‘çapulcu’ işadamlarını içinde barındıran TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yine “gezi sancısı” tuttu. YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türkiye’nin Suriye helikopterini düşürmesini eleştirirken, “Kim olduğunu tam bilemediğimiz 7-8 sopalı adamın bir genci ölümüne sebep olacak şiddetle dövmesi kamuoyunun aklından çıkmıyor. Bu tablolara bir son vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

2013-09-20 21:00:59
İSTANBUL- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, finansman kısıtı nedeniyle bu yıl büyümeni, TÜSİAD tahminlerine yakın olarak yüzde 4 civarında gerçekleşeceğini düşündüklerini söyledi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuşan Yılmaz, son on yılda para piyasalarındaki bolluk ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan düşük faizlerin, yükselmekte olan piyasaların büyümesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.
GEZİCİ EŞKIYALARA DESTEK
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu, "Türkiye, Suriye’nin helikopterini düşürmüştür ve haklıdır. Fakat genel anlamda Türkiye, dış politikadaki sert konuşma üslubu, esneklikten uzak ve hatta bazen çatışmalara açık kapı bırakan tutumuyla, alışılmışın çok dışında bir görüntü sergiliyor" dedi.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında konuşan Yücaoğlu, Türkiye’nin artık ifade özgürlüğü, kuvvetler ayrımı gibi konuları aşmış olması gerektiğini belirterek, hukuk devleti, etkin ve bağımsız yargı, etkin yasama, temsilde adaletli bir seçim sistemi ve siyasi partiler kanunlarıyla ileri demokratik standartları yaşamış bir ülke haline gelinmesi gerektiğini söyledi.
Gezi Parkı olaylarına da değinen Yücaoğlu, artarak devam eden tepkinin yarattığı gerilimin, şiddete eğilimli bazı gruplar tarafından kullanılıp çevreye zarar verildiğini anlattı.
Yücaoğlu, "Bu üzücü olayların yaşanması can kayıplarına ve çok sayıda yaralanmaya neden oldu. Kim olduğunu tam bilemediğimiz 7-8 sopalı adamın bir genci ölümüne sebep olacak şiddetle dövmesinin, kameralarla saptanan resimleri kamuoyunun aklından çıkmıyor. Kimdir bu adamlar? Evet suçlu olarak yakalananlar var, elbet cezalarını çekecekler ama Türkiye’de artık bu tabloların yaşanmaması lazım, bu tablolara bir son vermemiz lazım" dedi.
Protestonun ifade özgürlüğü sınırları içinde başladığını dile getiren Yücaoğlu, "Eğer hoşgörü ve diyalog içerisinde ele alınabilseydi, Türkiye gülümseyen ve barışçı eylemlerin yaratıcılığını seven bir yüzünü dünyaya göstermiş olacaktı. Bunun yerine ifade özgürlüğü baskı altında ve şiddet potansiyeli olan bir ülke algısı yarattık" değerlendirmesini yaptı.
Türkiye’nin Suriye helikopterini düşürmesi konusuna da değinen Yücaoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: "1 yıl öncesine kadar, Türkiye’de siyasi istikrarı, ekonomideki başarısı ve bazı iniş çıkışlara karşın aktif dış politikası ile Türkiye bölgesinde güçlü bir lider olma yolunda adım adım ilerliyordu. Geldiğimiz noktada ise, Türkiye’nin siyaset, ekonomi ve dış politika alanlarında anlatacak yeni bir hikayesi hemen hemen kalmadı. Özellikle silah kullanımına dayalı her türlü müdahalenin dışında kalmaya özen göstermeliyiz.”
Yorumlara Git

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!