AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Nuri Pakdil Kudüs'e gidiyor

TİKA Başkanı Serdar Çam, "Kudüs sevdası dillere destan olan Pakdil Usta"yla beraber Kudüs'e gideceklerini ve Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılacağız" dedi.

Kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'ndan bir heyet, 26-30 Mart tarihlerinde Kudüs, Ramallah ve El-Halil'e gidecek.

Dirilişpostası'nın haberine göre; TİKA Başkanı Çam, heyette şair ve yazar Nuri Pakdil'in de yer alacağını ve gezi programının en önemli yönünün "Nuri Pakdil'le Mescid-i Aksa'nın buluşması" olacağını söyledi.

Son zamanlarda, gençlik yıllarının canlandırıldığı TRT dizisi "Yedi Güzel Adam"la edebiyata ilgisi olmayan geniş kitlelerin de gündemine giren Nuri Pakdil, 1960'lı yıllardan 1980'li yıllara kadar çıkardığı Edebiyat Dergisi ve "Umut", "Batı Notları", "Bağlanma" gibi kitaplarıyla derinden etkilediği İslamcı entelektüel çevrelerde "Usta" diye anılıyor.

"O hepimizin ustası" diyen TİKA Başkanı Serdar Çam, Nuri Pakdi ile beraber Kudüs'e gitme kararları hakkında şöyle konuştu:  

"Ülkemizin büyük değerlerinden birisi olan Nuri Pakdil’in daha önce hiç Mescid-i Aksa’ya gitmediğini öğrendik. Bu çerçevede bizim de Filistin’de bir programımız vardı. Bu programa kendilerini dahil ettik. 26-30 Mart tarihlerinde Filistin’e Nuri Pakdil’le birlikte gideceğiz. Orada barış ve özgürlük üzerine bir karikatür sergisinin açılışına katılacağız, ayrıca TİKA tarafından yaptırılan bir okulun açılışını yapacağız. Programımız çerçevesinde 27 Mart’ta Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınacak. Ayrıca özlem duyulan yerlerden olan El Halil Camii’ne gidecek, Nablus’u ve Kudüs’ü Nuri Pakdil ustamızı yormadan birlikte gezeceğiz. Ayrıca kendilerinin görüşmek istediği veya ziyaret etmek istediği başka yerler olursa, oraları da programımıza dahil edeceğiz. Bu programımızda en büyük buluşma aslında Nuri Pakdil’le Mescid-i Aksa’nın buluşması olacak. Nuri Pakdil, yapmış olduğum çalışmanın, görevimin, misyonumun dayanak aldığı güç noktasıdır. TİKA’daki ruh halimizin temel taşı, dayandığımız noktadır Nuri Pakdil. Devrimci yönü de bizim için önemlidir,  onun adalete verdiği önem bizim için önemlidir, ataleti ve teslimiyeti reddeden yönünü hep sevmişizdir. Azim ve gayretin sembolüdür Nuri Pakdil bizim için. Bize yön veren, Sayın Cumhurbaşkanımın da ilham kaynağıdır. O bizleri etkiledi. Dolayısıyla Nuri Pakdil’in böylesi bir programımıza katılmasıyla TİKA’ya da bir enjeksiyon yapacak, bu enjeksiyon  kurumumuzu daha da genleştirecek."

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip