AKİT MENÜ

Gündem

28 Şubat cuntası yargılanıyor... Ya yardakçıları!

28 Şubat darbesinin sorumluları yargı önünde hesap verirken, cuntacılara manşetleri ile destek verenler hâlâ dışarıda... Malum medyanın postal yaladığı süreçte; Akit, yayınları ile halkın gözü-kulağı ve sesi olmuştu...

2013-09-20 21:24:50
KENAN KIRAN/İSTANBUL
28 Şubat postmodern darbesinde aktif rol oynayan gazete yöneticilerinin, “Biz bu süreçte gazetecilik yaptık. Sadece olup biteni aktardık” şeklindeki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. O dönemde yayın yapan Akit gazetesi ile kartel medyasının manşetleri karşılaştırıldığında; Akit gazetesinin gazetecilik, kartel gazetelerinin darbecilik yaptığı gözler önüne seriliyor.
AKİT YAZAR VE MUHABİRLERİ
ADLİYEDE İFADE VERDİ, DARBECİ
GAZETELER KARARGAHTA YATTI
Darbecileri deşifre eden ve eleştiren Akit gazetesinin yöneticileri, yazarları ve muhabirleri hakkında yüzlerce dava açılırken; Hürriyet, Milliyet, Sabah ve Cumhuriyet gazetelerinin yöneticileri halka karşı savaş açan 28 Şubat darbecilerinin sözcülüğünü yaptı. Darbeci gazeteciler, Genelkurmay karargahında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir ve Orgeneral Erol Özkasnak’tan talimat aldı, Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) kendilerine getirdiği fişleme raporları ve fotoğrafları haber(!)leştirdi.
ERBAKAN KLASÖRÜ - 6 milyon 200 bin oy alan Refah Partisi’nin (RP) kapatılması kartel gazetelerini sevince boğdu. Hürriyet gazetesi “Tarihi karar”, Sabah gazetesi “Refah kapatıldı. Şeriatın kestiği parmak acımaz”, Milliyet gazetesi “Refah kapatıldı” manşetini atarken; Akit gazetesi “Kervan yürür” manşetiyle halkın hissiyatına tercüman oldu.
OSMAN ÖZBEK KLASÖRÜ - Sabah ve Hürriyet gazeteleri; dönemin Erzurum Jandarma Komutanı Osman Özbek’in, Başbakan Necmettin Erbakan’a ağır hakaretlerde bulunmasını övdü. Sabah gazetesi “Paşa’nın öfkesi”, Hürriyet gazetesi ise üst kademe asker olduğunu iddia ettiği kişilerin sözlerini manşetine taşıyarak “Bundan daha ağır sözler de gelecek” ifadesini kullandı.
Sabah gazetesi, halkın oylarıyla seçilen Başbakan Erbakan yerine küfürcü generalin safında yer aldı ve Demirel’in “Paşa’nın öfkesi bir boşalmadır” ifadelerini manşetine taşıdı. Akit gazetesi Osman Özbek’i eleştirdi ve “Atın bu adamı” manşetini atarak Osman Özbek’in TSK’dan ihraç edilmesi istendi.
RP KAPATMA KLASÖRÜ - Kartel gazeteleri; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın Refah Partisi’ne karşı kapatma davası açması ve iddianamede milletin seçtiği vekillere “Habis bir ur” ve “Kandan başka şeyle beslenmeyen vampirler” diye hakaret etmesini görmezden geldi. Sabah gazetesi “RP kapatılıyor”, Hürriyet gazetesi “RP’ye tarihi dava” manşetini attı. Akit gazetesi ise “Gözleri döndü” manşetiyle Vural Savaş’ın iddianamesini eleştirdi.
İHL KLASÖRÜ - İmam Hatip liseleri ve Kur’an kurslarının kapatılmasını öngören 8 yıl kesintisiz eğitim yasası darbe yandaşı medyayı sevince boğdu. Milliyet gazetesi “Sekiz yıl zaferi” manşetini kullandı. Akit gazetesi, yasanın geçmesiyle ezanların susturulduğu 50 yıl önceki şeflik dönemine geçildiğini hatırlattı ve “2. Şeflik dönemi” manşetiyle cuntacıları eleştirdi.
ÇEVİK BİR KLASÖRÜ - Milliyet gazetesi, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’le özel röportaj yaptı ve hükümeti hedef alan sözlerini “Çevik Bir uyardı” manşetiyle verdi. Akit gazetesi ise; Çevik Bir’in siyaset yapmasını eleştirdi ve “İstifa et” manşetini kullandı.
KARADAYI KLASÖRÜ - Hürriyet gazetesi; halkın oylarıyla seçilmiş Refah-Yol Hükümeti yerine halka dayatmada bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın yanında yer aldı. Hürriyet gazetesi, Karadayı’nın “Bu kararlara (MGK kararlarına) tam uyulacak” sözlerini manşete taşıdı. Akit gazetesi ise Karadayı’yı eleştirdi ve “Karadayı parti kursun”, “Asker kışlaya yakışır” manşetlerini atarak darbecilerin yerine seçilmişlerin yanında oldu.
ANASOL M KLASÖRÜ - Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazeteleri; Refah-Yol Hükümeti’nin postmodern darbeyle yıkılıp ANAP, DSP ve MHP’nin hükümet kurmasını alkışladı. Hürriyet gazetesi “Hükümet tamam”, Milliyet gazetesi “3. Yılmaz dönemi” ve Sabah gazetesi “Hoca devri bitti” manşetini kullandı. Akit gazetesi ise “Anasol-Meee” manşetiyle çıktı ve MHP’nin hükümette işlevsiz olduğunun altını çizdi.
8 YIL KLASÖRÜ - İmam Hatip liselerinin orta kısmı ve Kur’an kurslarının kapatılması milyonlar tarafından protesto edildi. Milliyet gazetesinin “Gövde gösterisi” manşet haberinde miting İmam Hatip gerginliği olarak gösterildi. Akit gazetesi ise “Sultanahmet muhtırası” manşetini kullandı ve mitingin Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingi olarak tanımlandığına, darbe tahrikçilerine mesaj gönderildiğine dikkat çekildi.
BRİFİNG KLASÖRÜ - Hürriyet gazetesi; askerin yargı ve medya mensuplarına verdiği ve hükümeti eleştiren brifingi alkışladı ve “Askerden RP’ye şok açıklamalar” manşetini attı. Akit gazetesi ise, brifing metninin Marksist yazar Faik Bulut tarafından hazırlandığını ortaya çıkardı ve “Akıl hocaları Markist Faik” manşetini kullandı.
GÜVENOYU KLASÖRÜ - Refah-Yol Hükümeti’nin postmodern darbeyle yıkılmasının ardından Mesut Yılmaz tarafından kurulan azınlık hükümeti, Hürriyet gazetesi tarafından “Meclis de onayladı” manşetiyle kamuoyuna duyuruldu. Akit gazetesi, hükümetin darbeciler tarafından kurulduğunu belirtilerek, “Paşa paşa güvenoyu” manşetini attı.
HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ KLASÖRÜ - Akit gazetesi, TSK içinde illegal faaliyette bulunan Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) mimarı dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya’nın ölümünü “Hakkımızı helal etmiyoruz” manşetiyle haberleştirdi. Haberde BÇG’nin Kur’an kurslarını kapattığı, İmam Hatip liselerinin ağır darbe yediği, başörtülü öğrencilerin gözyaşlarının hâlâ dinmediği hatırlatılarak, “Bu millet, böyle bir insana hakkını nasıl helal etsin ki!” denildi. Hürriyet gazetesi ise cuntacıları kutsayarak; Akit’in, Müslümanları süründüren cuntacıların faaliyetlerini ifşa etmesini, “Bu nasıl Müslümanlık” diye eleştirdi.

DARBEYİ SAVUNAN MANŞETLER
O dönemde Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök, ismi cismi belli olmayan üst düzey komutanın, “Bu defa işi silahsız kuvvetler halletsin” dediğini manşetine taşıdı. Aynı Hürriyet gazetesi; Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında yer alan “Gerekirse silah bile kullanırız” ifadesini manşetine taşıdı. Milliyet gazetesi ise, “Ordudan son uyarı” manşetini kullandı.
Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu