AKİT MENÜ

Gündem

Ogün Samast'ın babasından çarpıcı açıklama

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast’ın babası derin devlete işaret ederek davanın reddini istedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından Dink Ailesi’ne ödediği 1 milyon 659 bin lira tazminatı katil zanlılarından talep eden İçişleri Bakanlığı’nın açtığı davaya suikastın tetikçisi Ogün Samast’ın vasisi baba Ahmet Samast cevap dilekçesi verdi. Baba Samast, ‘derin devletin oğluna, Hrant Dink’i öldürttüğünü’ öne sürdü.

Ahmet Samast, oğlu Ogün Samast’ın Hrant Dink ile Dink Ailesi’nden sonra olaydan en çok zarar gören kişi olduğunu savunarak davanın reddini istedi.

OĞLUMUN HRANT'IN YAZILARINDAN BİLE HABERİ YOK

Suikastın tetikçisi Ogün Samast’ın vasiliğini alan baba Ahmet Samast, oğlunun yasal temsilcisi sıfatıyla mahkemeye bir cevap dilekçesi sundu.

Baba Samast cevap dilekçesinde davanın reddine karar verilmesini istedi. Ahmet Samast dilekçesinde, suçun işlendiği tarihte oğlu Ogün Samast’ın 16 yaşında olduğunu belirterek, “Davacı idare, nasıl maktulün can güvenliğini koruyamadığı için dava konusu tazminatı ödemek durumunda kalmış ise 16 yaşındaki bir çocuğun da suça sürüklenmemesi için gereken önlemleri almamıştır” dedi.

Baba Samast, “Hrant Dink’i tanımayan, onun yazılarından habersiz olan 16 yaşındaki çocuğun kışkırtılmasına ve eline silah verilip hedef gösterilmesine, çocuğun suça sürüklenmesine seyirci kalınmıştır” iddiasında bulundu.

(Habertürk)

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş