AKİT MENÜ

Ekonomi

Demokrasi dışı güçlerden medet uman, avucunu yalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayrampaşa Belediyesi’nde yenilenen İsmetpaşa Parkı’nın açılışında gezici eşkıyalara “Geçti Bor’un pazarı...” diye cevap verdi. Türkiye’de demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayali kuranların avucunu yalayacaklarını dile getiren Bayraktar, “İktidara gelmek istiyorsanız proje üreteceksiniz. Türkiye’de yıllık ortalama 58-60 milyar lira kamu yatırımı yapılırken, bugün 350 milyar lira kamu yatırım yapacak noktaya geldik” diye konuştu.

2013-09-21 20:05:42
İSTANBUL - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Birileri politika yapma uğruna, başka kanallardan medet umma arayışına girdi. Bir laf vardır ‘Geçti Bor’un pazarı...’ diye. O pazarlar geçti artık. Belden aşağıya vurmakla, popülist politikalar yapmakla, birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden artık vazgeçin, unutun. Bundan sonra ancak avucunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız" dedi. Bayraktar, Bayrampaşa Belediyesi tarafından yenilenen İsmetpaşa Parkı’nın açılışına katıldı. Bayraktar, şöyle devam etti: "Türkiye’de yıllık ortalama, bugünün parasıyla söylüyorum, 58-60 milyar lira kadar kamu yatırımı yapılabiliyordu ama bugün 350 milyar lira kamu yatırımı yapacak noktaya geldik. Bu, dürüst olmadan, halkın desteği olmadan, vatandaşın duası olmadan, Cenab-ı Allah’ın rızası kazanılmadan olmaz. Bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."
GEÇTİ BOR’UN PAZARI
Türkiye’de kişi başına gelirin 10 bin-11 bin dolar civarında olduğunu aktaran Bayraktar, bunu 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Bakan Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İktidara gelmek istiyorsanız proje üreteceksiniz, halkın nabzını tutacaksınız, halkla beraber olacaksınız, halkın kendisi olacaksınız. Jakoben zihniyetle, tepeden bakan zihniyetle, vatandaşı hakir görmekle iktidara gelemezsiniz. Belden aşağıya vurmakla, popülist politikalar yapmakla, birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden artık vazgeçin, unutun. Bundan sonra ancak avucunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız. Öyle Gezi Parkı’dır, yok ‘Ortadoğu Teknik Üniversitesi içinden yol geçecek’... Hadi oradan, geçti geçti o günler. Türkiye demokratikleşti. Vatandaşımız ferasetlidir, ileri görüşlüdür. Kimin ne yaptığını biliyor.Bizim hesabımız bu vatanı payidar etmektir. Bu milleti dünya milletleri arasında en ileri düzeye çıkartmaktır."
KENTSEL DÖNÜŞÜM
ÇEVRECİLİK HAREKETİ
İstanbul’daki çalışmalardan bahseden Bayraktar, İstanbul’un refüjlerinin, parklarının konuşulduğunu, Türkiye’nin yeşillendirmede, ağaçlandırmada, park geliştirmede dünyanın en ileri ülkeleriyle yarıştığını, bunu daha da artıracaklarını anlattı. Bayraktar, kentsel dönüşümün aynı zamanda bir çevrecilik hareketi olduğunu dile getirerek, "Kentsel dönüşüm tuttu. Vatandaşımız tarafından benimsendi, ciddi bir beklenti oluştu. İstanbul’da kentsel dönüşüm alanında başarılı olan tüm belediyeleri, hangi partiden olursa olsun tebrik ediyorum. Tüm partilere biz tarafsız, eşit şekilde yardım ediyoruz, yardım etmeye de devam edeceğiz. Yeter ki yeşillendirme yapsın, park yapsın, yeter ki kentsel dönüşüm yapsın" değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor