AKİT MENÜ

Gündem

“AK Parti Genel Merkezi’ne saldıran da aynı kişi”

Ankara’da Polisevi’ne saldırıyı değerlendiren Ankara Valisi Yüksel, “Ölü ele geçirilen Muharrem Karataş’ın üzerinde, Ahmet Güzel adına düzenlenmiş, kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı bulundu. AK Parti Genel Merkezi’ne lav silahı ile saldıran da aynı kişi” dedi.

2013-09-21 20:46:15
ANKARA- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Dikmen’deki polis binalarına yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerden ölü ele geçirilen Muharrem Karataş ile yaralı Serdar Polat’ın üzerinden sahte kimlik çıktığını, iki saldırgan hakkında da terör örgütüne üye olmak suçundan arama kararı bulunduğunu bildirdi.              
Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Emniyet Genel Müdürlüğünün ek hizmet binası ile Polisevi’ne RPG-7 ile saldırı düzenlendiğini, bunun sonucunda can kaybı bulunmadığını ancak binalarda hasar olduğunu hatırlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin hemen olay yerine geldiğini ifade eden Yüksel, başta olay bölgesi olmak üzere şehrin tüm giriş ve çıkışlarında arama ve kapama noktaları oluşturulduğunu ve şüphelilerin eşgalinin belirlenmesi çalışmalarının süratle gerçekleştirildiğini bildirdi.
GENİŞ BİR ÇEMBER OLUŞTURULDU
MOBESE kayıtları ve olay yeri incelemelerinden süratle elde edilen bilgilerle saldırganların kaçış istikametleri üzerinde geniş bir çember oluşturularak, arama, tarama çalışmalarının başlatıldığını aktaran Yüksel, şöyle devam etti:              
“Gece görüş kabiliyeti olan 2 helikopterimizin desteği, Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekipleri ile emniyet müdürlüğünün diğer ekipleriyle eşgale uygun şüpheli şahısların Or-An ormanlık bölgede görüldü. Akpınar Mahallesi ile Konya Yolu arasında bulunan ağaçlık alanda saklandıkları tespit edildi. Eylemci şahıslar 23.45 sularında çembere alınarak bölge projektörlerle aydınlatıldı. Şahıslara teslim olmaları hususunda defalarca uyarı yapılmasına rağmen eylemciler üzerinde bulunan silahlarını kullanarak güvenlik güçlerine ateş açtı, çıkan çatışmada şahıslardan biri ölü, diğeri de yaralı olarak ele geçirildi.” 
ÜZERLERİNDEN SAHTE KİMLİK ÇIKTI
Ölü ele geçirilen Muharrem Karataş’ın üzerinde, Ahmet Güzel adına düzenlenmiş, kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı bulunduğunu belirten Alaaddin Yüksel, bu kişinin martta AK Parti Genel Merkezi’ne yönelik lav silahlı saldırı eylemini gerçekleştirdiğini aktardı. Yüksel, zanlının Ankara ve Çorum mahkemeleri ve cumhuriyet başsavcılıklarında silahlı terör örgütüne üye olmaktan 6 arama kaydının olduğunu vurguladı.              
Yaralı ele geçirilen Serdar Polat adlı eylemcinin de Muzaffer Uzun adına düzenlenen yine kendi resmi yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı taşıdığını aktaran Yüksel, bu zanlının da 4 kere terör örgütüne üye olmaktan arama kaydının olduğunu söyledi. Yüksel, “Bu nüfus cüzdanının Viyana’dan bizim resmi mercilerden alınmış bir cüzdan olduğu da anlaşılmıştır” dedi.              
Ankara Emniyet Müdürlüğünün bütün bu çalışmalarını etkili ve kararlı şekilde yürüteceğini aktaran Yüksel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da olayın başlangıcından itibaren adli soruşturmasını sürdürdüğünü bildirdi.                    
Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yüksel, yaralı saldırganın ameliyat edildiğini ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Daha sonra, zanlılara ait silah ve mühimmatlar basın mensuplarına gösterildi.                                                  

Yorumlara Git

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Türkiye’den 694 milyon tonluk dev keşif! Ankara, Çin ile beklenirken ABD ile anlaştı

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!