AKİT MENÜ

Ekonomi

Çağlayan: 21. yüzyıl İpek Yolu’nu inşa ediyoruz

Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı 30’un üzerinde ülkeden gelen 2 binin üzerinde işadamı ve uzmanın katılımıyla İstanbul’da dün başladı. Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Bugünkü kongre ile İstanbul’da 21. yüzyılının İpek Yolu’nun doğu ile batı arasındaki ticaretin otobanını döşemekle kalmayıp Avrasya coğrafyasında kültür zincirini de bu vesileyle güçlendireceğiz” dedi.

2013-09-23 20:55:41
EKONOMİ SERVİSİ

İstanbul’da başlayan Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı’nın açılışında konuşan Bakan Cağlayan, fuarda 7 bin perakendecinin 7 trilyon dolarlık iş hacminin temsil edildiğini belirterek, bu firmaların 600 bin satış noktasında 3,5 milyar insana hizmet verdiğini kaydetti. Bu organizasyona İstanbul’un ilk defa ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çağlayan, “İstanbul derken 15. yüzyıldan 19. yüzyılın sonuna kadar dünyanın en büyük ticaret merkezlerinden bahsediyoruz. İstanbul’u dünyanın son derece önemli finans merkezinden biri yapma noktasında önemli çalışmalara devam ediyoruz. İpek Yolu’nun batı kapısı olan İstanbul, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın yani 25 trilyon dolarlık ekonominin ve 1,5 milyar insanın kesiştiği bir noktadır” diye konuştu.
SAMANYOLU BİR, İPEK YOLU İKİ...
Çağlayan, kongrenin İstanbul’da yapılmasının yeni dünya, perakende ve tüketici ana temasını çok güzel bir şekilde yansıttığını belirterek, “Kâinatta iki büyük yol vardır, gökyüzünde Samanyolu, yer yüzünde ise İpek Yolu.  Bugünkü kongre ile İstanbul’da 21. yüzyılının İpek Yolu’nun doğu ile batı arasındaki ticaretin otobanını döşemekle kalmayıp Avrasya coğrafyasında kültür zincirini de bu vesileyle güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.
CHAN: TÜRKİYE KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR
Açılışta konuşan Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane ise Asya Pasifik pazarını keşfetme adına çalışmalar yapıldığını belirterek, “Hedefimiz 2023 yılında bu coğrafyayla ticaret hacmimizin minimum 100 milyar dolara çıkarılmasıdır” dedi.  Asya Pasifik Perakende Dernekleri Federasyonu’nun (FAPRA) Başkanı Dato’ Dr. Jannie Chan da Türkiye’nin sahip olduğu konum itibariyle bir köprü görevi üstlendiğini ifade eden Chan, Türkiye’nin derin bir tarihe ve kültürel yapıya sahip olduğunu kaydetti. 

Yorumlara Git

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor

İstanbul’da sıradan bir gün: 2 metrobüs 1 otobüs kazası!